Eefje: ‘We wilden per se een kindje met hetzelfde sterrenbeeld’

05.08.2024 19:00

Sommige moeders hebben voorkeuren voor het geslacht of de kleur van de ogen van hun baby. Eefje (27) had echter een heel andere specifieke wens: ze wilde dat haar kindje in augustus geboren zou worden.

Ik ben zo iemand die helemaal into sterrenbeelden is. Echt, als je me tegenkomt, is de kans groot dat ik je vraag: “En, welk sterrenbeeld ben jij?” Het is dus geen verrassing dat mijn partner en ik, allebei geboren in augustus, een kinderwens hadden die een tikkeltje specifieker was dan de meeste anderen. We wilden namelijk niet zomaar een kindje; we wilden een kindje dat ons sterrenbeeld zou delen. Hoe leuk zou het zijn, drie trotse leeuwen in één gezin?

Lees ook – Kinderen met deze sterrenbeelden hebben de meeste fantasie

Een missie

Ons plan was dan ook om, wanneer we er klaar voor waren, onze vrijpartij zo te timen dat de uitgerekende datum in augustus zou vallen. Ja, ik hoor je denken, “zo precies kun je dat toch niet plannen?” Maar voor ons was het een missie. We gebruikten ovulatiekalenders en hielden nauwlettend de vruchtbare dagen in de gaten om de kans op een conceptie in november te vergroten. Zo niet dit jaar, dan volgend jaar nog een poging. Maar dan zou het ook echt de laatste zijn, want onze kinderwens was uiteindelijk groter dan onze sterrenbeeld-fascinatie.

Lees ook – Niet volgens het boekje: ‘Ik ben helemaal alleen bevallen’

Onze kleine leeuwenkoning

Wonder boven wonder, het lukte in één keer! Onze uitgerekende datum? 15 augustus. We waren in de wolken. Het babykamertje kreeg een schildering van een leeuw, en de leeuwenthema’s gingen door tot in de knuffeltjes, speelgoed, slabbeltjes en zelfs kleertjes. Wij waren helemaal klaar voor de komst van onze kleine leeuwenkoning.

Maar 15 augustus kwam en ging zonder een teken van bevalling. Op 20 augustus werd ik uiteindelijk ingeleid, en op 21 augustus, kantje boord, kwam onze kleine Lio (wat ‘leeuw’ betekent in het Latijn) ter wereld. Opgelucht en intens gelukkig waren we.

In de spotlight

Nu Lio bijna één jaar wordt, beginnen zijn karaktereigenschappen steeds meer naar voren te komen. Een echte leeuw is hij: zelfverzekerd, dapper, en altijd het middelpunt van de aandacht. Hij brult om aandacht (ja, letterlijk), en zijn trotse, onafhankelijke karakter maakt ons elke dag weer aan het lachen.

Dit jaar vieren we zijn eerste verjaardag samen met onze eigen verjaardagen. Met een beetje geluk in de tuin, want het thema wordt… Raad je het al? Safari! Met ons eigen kleine leeuwtje in de spotlight.

Lees ook – Niet volgens het boekje: ‘Ik gaf een anti-gender reveal party’

Wie weet

We hadden ons geen betere aanvulling op ons gezin kunnen wensen. Wie weet, misschien staat er in de toekomst nog wel een kleine leeuw of leeuwin op ons te wachten. Voor nu genieten we in ieder geval volop van ons bijzondere trio.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.