Onze Tessa is terug van verlof en schreef een column over het oppakken van het werkende leven na de bevalling. Die maakte heel wat los.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de reacties:
Tineke: “Gestopt met werken bij de eerste en tien jaar later weer begonnen. Heerlijk! Alle tijd voor de kinderen en mezelf. Nooit racen, veel leuke dingen gedaan en toen ze naar school waren veel op school geholpen. Absoluut nooit spijt van gehad en de carrière opgebouwd vanaf mijn 36ste.”
Lees verder onder de advertentie
Elle: “Ik vond het heerlijk om weer te gaan werken na mijn verlof. Ik had niet langer thuis willen zijn, maar dat is voor iedere vrouw verschillend natuurlijk.”
Jilke: “Natuurlijk gezien is het krijgen van kinderen één van de meest fundamentele dingen in een leven. Ik vind het bizar hoe daar in onze maatschappij mee om wordt gegaan. Er wordt niet meer uitgegaan van de basis(!)behoeften van ouders en baby; ze moeten maar meedraaien met de rest en zich aanpassen in plaats van andersom…”
Nikky: “Ik vond het zwaar. Had nog twee weken vakantie erachter geplakt, maar pff… vooral mijn zoon wegbrengen naar de opvang en niet meer samen zijn… vond ik lastig. Nu pas (mijn knapperd is nu tien maanden en slaapt sinds drie weken door) begin ik weer een beetje te landen.”
Lees verder onder de advertentie
Janet: “Ik vond het heerlijk om weer aan de slag te kunnen (parttime) bij de 2de. Ondanks dat het een drukke baan was. Even geen gemoeder, andere gespreksonderwerpen en andere gezichten.”
Marjanne: “Pff, ik was veel te lang vrij! Blij dat ik weer aan het werk kon!”
Merel: “Ik denk dat we hier in onze handjes mogen knijpen in vergelijking met andere landen.”
Erica: “Het is jammer, maar met alle kosten van tegenwoordig kun je helaas bijna geen thuisblijfmoeder meer zijn. Werken moet gewoon.”
Jessica: “Tegen het einde van mijn verlof klom ik tegen de muren op van verveling. Was blij dat ik weer aan het werk kon en onder de mensen kwam.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.