De rekening op de eerste date kan een dingetje zijn, zo schreven we al eerder. Wie betaalt wat? De meningen zijn daarover verdeeld, en onder de Kek Mama-lezers!
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de reacties;
Stelling: De man moet altijd op de eerste date betalen.
Marieke vindt het onzin: “Wat een onzin. Niets moet. Ik vind het fijner om samen te betalen. Voelt gelijkwaardiger en dat wil ik ook in een relatie.”
Hein had veel over Marieke te zeggen: “Samen betalen kan in een latere stadium nog, maar bij een eerste date hoort een man dat te doen… Het is een mannending!”
Bertha’s regel: wie vraagt, betaalt: “Het ligt eraan, wie heeft wie gevraagd? Zo ben ik opgevoed, als ik iemand mee vraag (date of niet), dan betaal ik. Als een ander mij vraagt, betaalt de ander.”
Lees verder onder de advertentie
Romy vindt dat het om de connectie gaat: “Zeker niet! Hangt enorm af van de connectie die je met elkaar hebt ontwikkeld.”
En Sasja: “Hoeft niet. Je kan ook splitten. Doen ze bij First Dates ook altijd.”
Brenda vindt dat niks moet: “Nee, niks ‘moet’ of ‘hoort’ op dat vlak.”
Mama van drie is het er ook niet mee eens: “Man moet niks, maar als hij betaalt, heeft dat wel een bepaalde galantheid, wat hem aantrekkelijk maakt.”
Yvette: “Dat ligt aan wat voor soort relatie je wilt. Traditionele rolverdeling? Dan ja. Wij kozen indertijd voor gelijkwaadrig en we zijn inmiddels zes vrolijke jaren verder. Er is geen goed of fout.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.