De rekening op de eerste date kan een dingetje zijn, zo schreven we al eerder. Wie betaalt wat? De meningen zijn daarover verdeeld, en onder de Kek Mama-lezers!
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de reacties;
Stelling: De man moet altijd op de eerste date betalen.
Marieke vindt het onzin: “Wat een onzin. Niets moet. Ik vind het fijner om samen te betalen. Voelt gelijkwaardiger en dat wil ik ook in een relatie.”
Hein had veel over Marieke te zeggen: “Samen betalen kan in een latere stadium nog, maar bij een eerste date hoort een man dat te doen… Het is een mannending!”
Bertha’s regel: wie vraagt, betaalt: “Het ligt eraan, wie heeft wie gevraagd? Zo ben ik opgevoed, als ik iemand mee vraag (date of niet), dan betaal ik. Als een ander mij vraagt, betaalt de ander.”
Lees verder onder de advertentie
Romy vindt dat het om de connectie gaat: “Zeker niet! Hangt enorm af van de connectie die je met elkaar hebt ontwikkeld.”
En Sasja: “Hoeft niet. Je kan ook splitten. Doen ze bij First Dates ook altijd.”
Brenda vindt dat niks moet: “Nee, niks ‘moet’ of ‘hoort’ op dat vlak.”
Mama van drie is het er ook niet mee eens: “Man moet niks, maar als hij betaalt, heeft dat wel een bepaalde galantheid, wat hem aantrekkelijk maakt.”
Yvette: “Dat ligt aan wat voor soort relatie je wilt. Traditionele rolverdeling? Dan ja. Wij kozen indertijd voor gelijkwaadrig en we zijn inmiddels zes vrolijke jaren verder. Er is geen goed of fout.”
We kennen allemaal wel een verhaal over een bizar betaalverzoek, toch? Dat is lachen, tot het je ineens zelf overkomt. Sonja kreeg een Tikkie van het vriendje van haar dochter.
In de podcast Geuze & Gorgels vertelt Monica Geuze dat ze de achternaam van haar dochter wil laten aanpassen. Zara-Lizzy gaat nu door het leven met de naam van haar vader, Veldwijk, en dat ziet haar moeder graag anders.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
We doen het allemaal weleens: uit automatisme roepen we “Goed gedaan!” als onze kinderen iets presteren. Volgens kinderpsycholoog Becky Kennedy zijn juist deze twee woorden – hoe goedbedoeld ook – niet altijd goed voor het zelfvertrouwen van je kind.
Slaap jij al jaren met lucide dromen over een volledige nacht doorslapen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jouw kinderen tot een van de sterrenbeelden behoren die bekendstaan als de slechtste slapers.