De meeste kinderen krijgen, ondanks de inflatie, geen zakgeldverhoging, blijkt uit onderzoek van PorteRenee.nl. Krijgt jouw kind meer zakgeld nu alles zo duur is? We vroegen het jullie met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de reacties.
Meer zakgeld vanwege de inflatie: ja of nee?
Danique: “Kinderen moeten blij zijn, met wat ze hebben…. Al die verwende prinsjes en prinsesjes, die alles mogen en kunnen doen. Van hun ouders. Vreselijk! Mijn meiden krijgen genoeg. Ze hoeven niet ALLES.”
Nathalie: “Jazeker! Zakgeld is bedoeld om te leren met (eigen) geld om te gaan, dus dat moet een realistisch bedrag zijn. Daarnaast moeten ze ook leren beseffen dat niets je aan komt waaien als je volwassen bent, dus ook werken hoort erbij als ze daar de leeftijd voor hebben.”
Lianne: “Nee…. Alles wordt duurder, ook voor de ouders. Die houden ook steeds minder over. Veel ouders moeten daardoor nu ook creatief om gaan met hun geld, dan leren de kinderen dat ook maar. Als de ouders meer loon zouden krijgen, zouden de kinderen ook meer zakgeld kunnen krijgen.”
Marike: “Ik heb daar niet eens aan gedacht eigenlijk.”
Yasmeen: “Haha nee. Dat is niet hoe het werkt in het leven. Hardwerkende mensen krijgen ook niet meer salaris. Het is een goede les voor die kids om hun geld goed te besteden. Betere keuzes te maken met wat wel of niet belangrijk is om nu te kopen of wat kan wachten tot volgende week etc.”
Oriana: “Kinderen hebben kleren, drinken, eten en alles wat ze wensen, hebben een dak boven hun hoofd dus waarom zou er meer zakgeld aan moeten worden gekoppeld. Neen dus! Kinderen moeten vooral leren blij te zijn met wat ze hebben en wat ze krijgen.”
Veronique: “Nee. Kinderen mogen ook wel eens ervan bewust zijn dat alles duurder wordt.”
Els: “Absoluut! Wij hebben onze twee pubers meer zak- en kleedgeld gegeven! Het leven is ook voor hen duurder geworden.”
Katinka: “Hoezo meer zakgeld? Wat moeten ze kopen dan? Voor de ouders is ook alles duurder geworden. Dus ook minder te besteden aan leuke dingen of sparen. Dus laat de kinderen dat ook maar gelijk mee krijgen. Dat dit voor hun ook zo is.”
Linda: “Ik heb ze wel een zakgeldverhoging (7,50 per week i.p.v. 5 euro) gegeven en vanaf nu krijgen ze maandelijks kleedgeld (50 euro) maar ik geef ze verder niks meer. Jongste had nogal eens de neiging om te appen voor 1 of 2 euro als ze bijv. drinken wilde kopen maar dat geef ik nu niet meer. Ze moet het gewoon van haar zakgeld doen.”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.