De meeste kinderen krijgen, ondanks de inflatie, geen zakgeldverhoging, blijkt uit onderzoek van PorteRenee.nl. Krijgt jouw kind meer zakgeld nu alles zo duur is? We vroegen het jullie met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de reacties.
Meer zakgeld vanwege de inflatie: ja of nee?
Danique: “Kinderen moeten blij zijn, met wat ze hebben…. Al die verwende prinsjes en prinsesjes, die alles mogen en kunnen doen. Van hun ouders. Vreselijk! Mijn meiden krijgen genoeg. Ze hoeven niet ALLES.”
Nathalie: “Jazeker! Zakgeld is bedoeld om te leren met (eigen) geld om te gaan, dus dat moet een realistisch bedrag zijn. Daarnaast moeten ze ook leren beseffen dat niets je aan komt waaien als je volwassen bent, dus ook werken hoort erbij als ze daar de leeftijd voor hebben.”
Lianne: “Nee…. Alles wordt duurder, ook voor de ouders. Die houden ook steeds minder over. Veel ouders moeten daardoor nu ook creatief om gaan met hun geld, dan leren de kinderen dat ook maar. Als de ouders meer loon zouden krijgen, zouden de kinderen ook meer zakgeld kunnen krijgen.”
Marike: “Ik heb daar niet eens aan gedacht eigenlijk.”
Yasmeen: “Haha nee. Dat is niet hoe het werkt in het leven. Hardwerkende mensen krijgen ook niet meer salaris. Het is een goede les voor die kids om hun geld goed te besteden. Betere keuzes te maken met wat wel of niet belangrijk is om nu te kopen of wat kan wachten tot volgende week etc.”
Oriana: “Kinderen hebben kleren, drinken, eten en alles wat ze wensen, hebben een dak boven hun hoofd dus waarom zou er meer zakgeld aan moeten worden gekoppeld. Neen dus! Kinderen moeten vooral leren blij te zijn met wat ze hebben en wat ze krijgen.”
Veronique: “Nee. Kinderen mogen ook wel eens ervan bewust zijn dat alles duurder wordt.”
Els: “Absoluut! Wij hebben onze twee pubers meer zak- en kleedgeld gegeven! Het leven is ook voor hen duurder geworden.”
Katinka: “Hoezo meer zakgeld? Wat moeten ze kopen dan? Voor de ouders is ook alles duurder geworden. Dus ook minder te besteden aan leuke dingen of sparen. Dus laat de kinderen dat ook maar gelijk mee krijgen. Dat dit voor hun ook zo is.”
Linda: “Ik heb ze wel een zakgeldverhoging (7,50 per week i.p.v. 5 euro) gegeven en vanaf nu krijgen ze maandelijks kleedgeld (50 euro) maar ik geef ze verder niks meer. Jongste had nogal eens de neiging om te appen voor 1 of 2 euro als ze bijv. drinken wilde kopen maar dat geef ik nu niet meer. Ze moet het gewoon van haar zakgeld doen.”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]