Merel: ‘Hij had een dubbelleven waar ik niks vanaf wist’

17.10.2024 17:00
seks vreemdgaan

Daten, het is me wat. Soms word je verliefd op mannen die later niet bepaald “the right guy” blijken te zijn. Het overkwam Merel (33) ook. Zij had een knipperlichtrelatie met een man die er een dubbelleven op na hield.

Merel: “Ik ontmoette hem in het restaurant waar ik werkte. Mega knap, echt, hij viel meteen op. Hij kwam met zijn werkbus, at snel wat en ging toen weer verder aan het werk. We spraken elkaar kort. De weken erna kwam hij nog wat vaker en zocht duidelijk toenadering tot mij. Hij flirtte met me, maar ik vond het wel opvallend dat hij dat eigenlijk helemaal niet zo goed kon voor iemand die zo knap was als hij.

Na een paar keer babbelen, vroeg hij dan toch uiteindelijk mijn nummer. We appten dagenlang. Niet mega veel, hij zei altijd dat hij heel druk was op zijn werk. En hij had ook een dochter uit een eerdere relatie, en als hij met haar was, wilde hij op haar kunnen focussen. Dat vond ik dan juist wel weer heel lief, maar later zouden er nog wel wat meer redenen boven komen waardoor hij altijd weinig tijd voor mij had.

Excuses, excuses…

Dat was namelijk de rode draad in de tijd dat we samen waren. Een relatie kan ik het niet eens echt noemen, maar we waren wel aan het daten. Dat dacht ik, in ieder geval. Maar hij was altijd maar druk, zei onverwacht afspraken af, beloofde van alles, maar kwam het niet na. Ik was daar op een gegeven moment klaar mee, maar elke keer als ik het af probeerde te kappen, kwam hij terug met een heel betoog over dat hij niet zonder me kon, dat hij zijn leven zou beteren. Soms zelfs met tranen. Dan zwichtte ik gelijk weer.

Lees ook – Patricia ligt in scheiding: ‘Mijn man en ik hadden allebei een affaire’

Ik vond hem interessant en intrigerend. Achteraf zou ik dat eerder manipulatief en ziekelijk jaloers noemen. Hij vroeg mij op een gegeven moment of we wel “exclusief” waren. Dat is nu natuurlijk lachwekkend, maar op dat moment wilde ik er wel serieus voor gaan en bevestigde ik dat. Dat was ook zo. Maar hij natuurlijk niet.

Hij had namelijk al die tijd al gewoon een relatie. Letterlijk al die maanden dat wij gedate hebben, had hij gewoon een heel ander leven ernaast. Hij woonde al jaren samen met haar, had zelfs ook een kind met haar. Die dochter die hij uit een vorige relatie had, waar ik wél vanaf wist, was niet verzonnen, zij bestond wel ook echt. Ik lag totaal ondersteboven toen ik hier achter kwam, maar het verklaarde ook veel.

Confrontatie

Ik wist dit op een gegeven moment via via, maar hij wist nog niet dat ik het wist. Ik confronteerde hem en hij ging helemaal uit z’n plaat. Hij begon eerst zielig te doen en me te manipuleren, maar toen hij zag dat dat niet werkte, werd hij kwaad. Hij bedreigde me met van alles en nog wat, als ik het ooit zou vertellen aan zijn vriendin. Ik zei hem dat hij het of zelf mocht doen, en anders deed ik het.

Lees ook – De dag dat ik een affaire begon: ‘Ik was zo gelukkig en voelde me zo diep ellendig’

Hij ging het niet vertellen, dat werd al gauw duidelijk. Uiteindelijk heb ik via via haar nummer gekregen en heb ik haar het verhaal geappt. Ze belde me meteen. Ik was aanvankelijk bang dat ze misschien boos zou worden of het niet zou geloven, maar ze was juist ontzettend blij dat ik het verteld had. Ze had al jaren vermoedens van vreemdgaan, maar kon nooit bewijs vinden. Ik had haar dat bewijs gegeven.

Ze heeft hem meteen de deur gewezen, hij hoefde niet meer terug te komen. Het verhaal werd nog erger, want zij vertelde me dat hij haar al tijden probeerde over te halen zijn eigen bedrijf op haar naam te zetten. Zij begreep alsmaar niet waarom, tot bleek dat hij enorme schulden had. Dat en het vreemdgaan was voor haar meer dan genoeg om hem eruit te zetten. En terecht!”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.