Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Selina (34), moeder van Nova (2). “Onze dochter is een lief kind. Ze lacht de hele dag, huppelt vrolijk in het rond en huilt alleen als ze pijn heeft. Hartstikke fijn natuurlijk – mijn man en ik prijzen ons gelukkig met zo’n blij meisje, maar het komt steeds vaker voor dat ze zó opgewekt is, dat ze uit enthousiasme begint te gillen.
Lees verder onder de advertentie
Zo liepen we onlangs door een winkelstraat met een fontein in het midden. Elke keer dat het water omhoog spoot, gilde Nova het uit van geluk. Eén keer is leuk, twee keer ook, maar na de tiende vreugdekreet (én een oud vrouwtje dat van schrik bijna haar rollator verloor) zag je veel voorbijgangers toch wel geërgerd kijken.
Normaal trekken we ons niet zoveel aan van wat anderen denken, maar nu Nova steeds vaker en harder gilt (ook op momenten dat het niet helemaal ‘gepast’ is), wordt het toch wel vervelend. Ik ben zelfs bang dat de buren binnenkort komen klagen, zo schel klinkt het soms.
Nova is zich van geen kwaad bewust: ze is gewoon blij en wil haar geluk met mensen delen. En daarom vind ik het zo lastig om haar het schreeuwen af te leren. Ik wil haar niet straffen (ze doet immers niets gemeens of slechts), maar haar op een zachte manier terechtwijzen werkt ook niet. Ik heb het genegeerd, tegen haar gefluisterd en tig keer gezegd dat ze niet hoeft te gillen, maar het heeft allemaal geen effect. Wat kan ik nog doen?
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.