Voor sommigen is de decembertijd een ‘cocktail van stressfactoren’. Ben je gescheiden, dan is de feestmaand extra uitdagend. Dat ervaart ook Lonneke tijdens Sinterklaas, al ziet ze ook voordelen.
Lees verder onder de advertentie
Lonneke (38) is gescheiden en moeder van Yfke (6) en Wolf (4). Ze heeft een lat-relatie met Jacob, die ook twee jonge kinderen heeft:
“Als je aan mijn kinderen vraagt hoe het is om gescheiden ouders te hebben, zeggen ze: ‘Leuk, want dan krijg je twee keer zoveel cadeautjes.’ Dat klopt als het om hun verjaardagen gaat, die we gescheiden vieren. Maar met Sinterklaas is het nog veel meer, want door onze leefsituatie vieren mijn kinderen dat elk jaar maar liefst vijf keer.
Lees verder onder de advertentie
Overdreven
Ik vind het schromelijk overdreven. Vorig jaar deed ik de ongelukkige planning nog af als even wennen na de scheiding. We waren nog geen jaar uit elkaar en moesten onze draai nog vinden. Maar dit jaar vieren mijn kinderen het weer vijf keer, en ik weet niet zeker hoe ik het moet veranderen. Mijn moeder hangt nogal aan de traditie en vindt het belangrijk het groots te vieren met alle kleinkinderen. Daar denkt de familie van mijn vriend precies hetzelfde over, dus ook daar worden we rond 5 december ontboden. Bij mijn ex gaat het precies hetzelfde, en dan komt de Sint op school ook nog een keer.
Ik heb mijn ex voorgesteld het om en om te vieren, dus het ene jaar aan mijn kant en het andere jaar aan de zijne. Twee keer Sinterklaas – naast school – kan ik nog wel verantwoorden naar mezelf, de kinderen én hun klasgenoten. Want leg de laatste maar eens uit waarom Sinterklaas bij hen ‘maar’ één keer komt. Mijn ex wil er niets van weten; kerst vieren we immers ook elk jaar aan beide kanten. Als we niet meegaan naar de familie van mijn vriend wordt dat me persoonlijk aangerekend; daar dienen wij bij te zijn. Mijn eigen neefjes en nichtjes laten zitten wil ik niet, al hebben we met mijn familie nu afgesproken dat we de cadeautjes klein houden. Al zijn de cadeautjes gelukkig nergens extravagant.
Lees verder onder de advertentie
Mazzel
Hoe ik het ook plan, ik stoot altijd iemand voor het hoofd. Moet ik toch doorzetten en eisen dat we Sinterklaas met de stieffamilies niet meer vieren? Of moet ik gewoon accepteren dat mijn kinderen mazzel hebben, zolang ze nog geloven?”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.