‘Dat flesvoedingapparaat: wat een onding!’

18.09.2024 13:48
babyflesje

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Lindsay (26) die een flesvoedingapparaat kocht voor haar baby.

Grootste miskoop

Wie: Lindsay (26)
Wat: Formula Pro Advanced – flesvoedingapparaat
Kosten: 300 euro

“Slaap is onbetaalbaar, daar kan iedere ouder over meepraten. Onze babydochter Noé sliep weinig, veel te weinig. Ze sliep bij ons op de kamer in de cosleeper, dus als Noé niet sliep, sliepen wij ook niet. Ik ga sowieso niet goed op weinig slaap, maar dit was echt de hel.

Op een gegeven moment merkte ik dat het vooral het hele nachtelijke tafereel van uit bed moeten, naar beneden stommelen, midden in de nacht water staan koken om half slapend een flesje te maken voor Noé, mij opbrak. Elke seconde slaap telt, zo is het gewoon echt als je zo weinig slaapt en zo op je tandvlees loopt.

Dat moest dus anders. Dus, dachten wij, we kopen zo’n flesvoedingapparaat. Het kind had gewoon een chiquer apparaat dan wij voor onze koffie. Kost een godsvermogen, maar goed, slaap is onbetaalbaar. Dat apparaat meet precies de goede hoeveelheid poedermelk af en maakt dan in een handomdraai een perfect getemperatuurd flesje klaar. Dit zou ons zo veel tijd schelen ‘s nachts. We zetten hem op het nachtkastje, zo hoefden we dus niet ‘s nachts naar beneden. Het was ook nog eens echt een mooi apparaat om te zien, dus het stond ook niet eens gek in onze slaapkamer. We waren lyrisch, we hadden de code gekraakt. Dachten we.

Aanvankelijk leek het ideaal. Waarom had niet iedereen zo’n ding?! Dit was goud waard. Ja… Totdat we binnen een week uitvonden dat het toch niet zo onwijs ideaal was als het leek. Het apparaat moet regelmatig – gevoelsmatig na bijna ieder flesje – gereinigd worden. Dit gebeurde natuurlijk áltijd midden in de nacht. Om gek van te worden. Stond ik daar weer slaapdronken op die knoppen te drukken, maar dat werkte dan dus niet.

Het apparaat maakte sowieso veel herrie, waar Noé – en wij dan dus ook – soms echt wakker van werden. Precies wat we níét wilden, dus. Nu was dat natuurlijk wel op te lossen door het apparaat niet meer in de slaapkamer te zetten, maar dan moesten we dus alsnog weer naar beneden lopen ’s nachts. Dat was precies niet het idee van deze aankoop.

In mijn wanhoop ging ik online speuren naar andere ervaringen met dit flesvoedingapparaat. Misschien deden wij iets fout? Ik kwam flink wat negatieve reviews tegen. Veelal over dat het toch niet zo vlekkeloos ging als beweerd, dat perfect afmeten van het poeder en de hoeveelheid water, waardoor sommige flesjes veel te veel of veel te weinig poeder bevatten. Had ik toch beter mijn voorwerk moeten doen.

Toen dat ding ons voor de zoveelste keer ‘s nachts aangaf dat er geen flesje gemaakt kon worden, omdat het eerst gereinigd moest worden, heb ik er echt tegen staan schelden. Slaaptekort doet gekke dingen met een mens. Na een maand hebben we het ding de deur uit gedaan. Wat een miskoop!”

Wil je ook vertellen over jouw bizarre miskoop? Stuur een mailtje naar redactie@kekmama.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.