Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Lindsay (26) die een flesvoedingapparaat kocht voor haar baby.
Lees verder onder de advertentie
Grootste miskoop
Wie: Lindsay (26) Wat: Formula Pro Advanced – flesvoedingapparaat Kosten: 300 euro
“Slaap is onbetaalbaar, daar kan iedere ouder over meepraten. Onze babydochter Noé sliep weinig, veel te weinig. Ze sliep bij ons op de kamer in de cosleeper, dus als Noé niet sliep, sliepen wij ook niet. Ik ga sowieso niet goed op weinig slaap, maar dit was echt de hel.
Lees verder onder de advertentie
Op een gegeven moment merkte ik dat het vooral het hele nachtelijke tafereel van uit bed moeten, naar beneden stommelen, midden in de nacht water staan koken om half slapend een flesje te maken voor Noé, mij opbrak. Elke seconde slaap telt, zo is het gewoon echt als je zo weinig slaapt en zo op je tandvlees loopt.
Dat moest dus anders. Dus, dachten wij, we kopen zo’n flesvoedingapparaat. Het kind had gewoon een chiquer apparaat dan wij voor onze koffie. Kost een godsvermogen, maar goed, slaap is onbetaalbaar. Dat apparaat meet precies de goede hoeveelheid poedermelk af en maakt dan in een handomdraai een perfect getemperatuurd flesje klaar. Dit zou ons zo veel tijd schelen ‘s nachts. We zetten hem op het nachtkastje, zo hoefden we dus niet ‘s nachts naar beneden. Het was ook nog eens echt een mooi apparaat om te zien, dus het stond ook niet eens gek in onze slaapkamer. We waren lyrisch, we hadden de code gekraakt. Dachten we.
Lees verder onder de advertentie
Aanvankelijk leek het ideaal. Waarom had niet iedereen zo’n ding?! Dit was goud waard. Ja… Totdat we binnen een week uitvonden dat het toch niet zo onwijs ideaal was als het leek. Het apparaat moet regelmatig – gevoelsmatig na bijna ieder flesje – gereinigd worden. Dit gebeurde natuurlijk áltijd midden in de nacht. Om gek van te worden. Stond ik daar weer slaapdronken op die knoppen te drukken, maar dat werkte dan dus niet.
Het apparaat maakte sowieso veel herrie, waar Noé – en wij dan dus ook – soms echt wakker van werden. Precies wat we níét wilden, dus. Nu was dat natuurlijk wel op te lossen door het apparaat niet meer in de slaapkamer te zetten, maar dan moesten we dus alsnog weer naar beneden lopen ’s nachts. Dat was precies niet het idee van deze aankoop.
Lees verder onder de advertentie
In mijn wanhoop ging ik online speuren naar andere ervaringen met dit flesvoedingapparaat. Misschien deden wij iets fout? Ik kwam flink wat negatieve reviews tegen. Veelal over dat het toch niet zo vlekkeloos ging als beweerd, dat perfect afmeten van het poeder en de hoeveelheid water, waardoor sommige flesjes veel te veel of veel te weinig poeder bevatten. Had ik toch beter mijn voorwerk moeten doen.
Toen dat ding ons voor de zoveelste keer ‘s nachts aangaf dat er geen flesje gemaakt kon worden, omdat het eerst gereinigd moest worden, heb ik er echt tegen staan schelden. Slaaptekort doet gekke dingen met een mens. Na een maand hebben we het ding de deur uit gedaan. Wat een miskoop!”
Lees verder onder de advertentie
Wil je ook vertellen over jouw bizarre miskoop? Stuur een mailtje naar redactie@kekmama.nl
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.