‘Kilo’s van die koekjes gingen er doorheen, ik kon er geen genoeg van krijgen’

11.10.2024 17:00

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Cindy (32) die kilo’s koekjes kocht waar ze tijdens haar zwangerschap niet af kon blijven.

“Tijdens mijn zwangerschap moest ik natuurlijk meer eten dan normaal en kon ik echt overvallen worden door een hongergevoel. Ik had natuurlijk sowieso sneller trek dan normaal, maar met al twee rondrennende kinderen schoot op tijd te eten er nog wel eens bij in. De kinderen gaan immers altijd voor en er is altijd wel wat te doen.

Op een dag pakte ik ‘even snel’ wat uit de kast om mijn honger te stillen, namelijk koekjes die mijn oudste zoon mee naar school kreeg. Ogenschijnlijk hele simpele, per twee verpakte koekjes, niks bijzonders. Maar wów, wat waren die eigenlijk lekker. Voor ik het wist was ik begonnen aan het tweede pakje en was een nieuwe craving geboren. Dit waren veruit de lekkerste koekjes die ik ooit had gegeten!

Mijn man vond ze gewoon ‘prima’

‘s Avonds liet ik de koekjes aan mijn man proeven, zo van: ‘Proef dit eens, dit is echt het lekkerste ooit!’ Zijn reactie was vrij mild. Gewoon prima koekjes, maar niet bijzonder. Vreemd, vond ik. Het smaakte voor mij echt hemels. Als een echte craving betaamd kon ik geen dag meer zonder.

Het idee alleen al dat ik zonder koekjes zou komen te zitten, daar kreeg ik bijna paniek van. Ik moest en zou ten alle tijde toegang hebben tot deze koekjes. Dus ik kocht kilo’s van die koekjes in, de hele voorraadkast lag er vol mee. Mijn kinderen waren daar natuurlijk ook heel blij om, maar de meeste koekjes at ik zelf op wanneer ze er niet waren. Er gingen ongekende hoeveelheden doorheen.

Lees ook – Zwangerschapscravings ontcijferd: Waarom je ineens niet zonder kaas, chocola of cola kunt

Ik had net weer een hele vrachtlading koekjes ingeslagen, toen ik onverwacht opeens weeën kreeg. De eerste twee kinderen waren pas na de 40 weken geboren, dus ik had niet verwacht om al met 39 weken te bevallen. En met de geboorte van mijn dochter, verdween ook de craving. Uit gewoonte at ik de dag na haar geboorte weer die koekjes. Wat een teleurstelling! Mijn man had gelijk, het waren gewoon prima koekjes. Niet spectaculair, niet hemels. Wat een deceptie.

Het had blijkbaar aan mijn hormonen gelegen dat die koekjes zo waanzinnig lekker hadden gesmaakt. De lol was er nu wel af. Zat ik dan, met kilo’s aan koekjes die eigenlijk toch best wel gewoontjes smaakten.”

Wil je ook vertellen over jouw bizarre miskoop? Stuur een mailtje naar redactie@kekmama.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.