Een anonieme moeder ergert zich aan een klassenouder in de groep van haar dochter. Ze lucht haar hart in een brief aanTrouw: ‘Deze vrouw zit bijna dagelijks naast de meester in de klas en ‘houdt een oogje in het zeil”, schrijft ze.
Lees verder onder de advertentie
‘Maar ze neemt haar functie zo serieus dat ze tot een soort klassenoverste is uitgegroeid.’
Minder kritisch
Volgens Thijs den Otter van de Algemene Onderwijsbond (AOb) gebeurt dit vaker. “Het komt weleens voor dat ouders zich te actief met de lesinhoud gaan bemoeien, maar het is lastig om hier iets aan te doen”, zegt hij tegen Editie NL. “We zitten nu wel in een situatie waarin we minder kritisch kunnen zijn, omdat er zoveel behoefte is aan meer handen.”
Ondanks dat een overijverige klassenouder soms voor irritaties zorgt, kan het voor de ontwikkeling van een kind geen kwaad, zegt orthopedagoog Mariëlle Beckers tegen de nieuwssite. “Het kan alleen kwaad als de communicatie tussen ouder en leraar erdoor verandert, bijvoorbeeld als een ouder dingen over een kind bewust verzwijgt, of als er ruzie ontstaat. Kinderen zijn namelijk loyaal aan zowel ouder als leerkracht en horen daar niet tussen te kiezen.”
Lees verder onder de advertentie
Bevoegd
Wel geeft ze aan dat er goede afspraken moeten worden gemaakt: “Het is hartstikke leuk als ouders van alles bedenken, maar het is goed als leraren daar zakelijk in blijven. En willen ouders lessen verzorgen? Dan moeten ze daar bevoegd voor zijn.”
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.