De vierjarige dochter van blogger Amanda Wilson woont om het weekend bij haar vader. Het co-ouderschap valt Amanda zwaar. Aan haar dochter schrijft ze er een emotionele brief over.
Lees verder onder de advertentie
‘Om het weekend pak ik je tas in en zorg ik dat je alles hebt wat je nodig hebt, want het breekt mijn hart dat ik er niet ben om je te helpen als je iets nodig hebt’, schrijft Amanda.
‘Ik houd je zo lang vast als je me toestaat en verberg mijn tranen, om je daarna naar de auto van je vader te zien lopen. En dan weersta ik de drang om je terug naar binnen te trekken.’
‘Ik zie hoe je broer zich op de grond laat vallen zodra hij zich realiseert dat je net bent vertrokken. Hij zal het hele weekend vragen waar je bent, maar ik heb niet het lef om het hem te vertellen.’
‘Steeds als je weggaat, hoop ik dat je gelukkig, gezond en veilig bent’, vervolgt Amanda. ‘En dat je weet hoeveel je wordt gemist en geliefd. Ik vraag me constant af wat je aan het doen bent. Kijk je tv, speel je buiten? Ben je verdrietig? Ondertussen maak ik je kamer schoon en perfect voor als je weer thuiskomt. Want het helpt me om tussen je spullen te zijn.’
‘Op maandagmiddag, na het weekend, race ik naar school om je op te halen. Dan trek ik je dicht tegen me aan en houd je stevig vast. En dat doe ik tot je weer weggaat. De meeste mensen zeggen dat ik eraan moet wennen, het co-ouderschap. Maar de twee weken met jou vliegen voorbij en ik ben bang voor het liefdesverdriet dat steeds weer komen gaat.’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.