Moederinstinct: ‘Ik droomde al over mijn zoontje voordat ik zwanger was’

02.08.2024 11:00

Moederinstinct is een superkracht. Carlijn (36) wilde graag zwanger worden. Toen dat maar niet lukte en ze hulp zocht, kreeg ze plots een bijzondere droom.

Carlijn (36): “Toen mijn dochter drie jaar was, besloten mijn man en ik dat we graag voor een tweede wilden gaan. Hoewel ik bij mijn dochter binnen vier maanden in verwachting raakte, bleef de tweede zwangerschap uit. Na een ruim half jaar proberen zonder resultaat, besloten we het serieuzer aan te pakken. Ik hield mijn vruchtbare dagen bij via een app en haalde een flinke lading ovulatietests in huis. We wilden niks meer aan het toeval overlaten.

Negatieve tests

Helaas haalde dat ook niks uit. Iedere maand hadden we weer een negatieve test in handen. Het was telkens een enorme klap in het gezicht. Sommige maanden voelde ik al aan dat het niet gelukt was, maar andere maanden had ik veel hoop. Zo was ik er eens van overtuigd dat ik de innesteling had gevoeld. Een paar dagen later had ik een opgeblazen buik en zere borsten. Ik dacht echt dat ik zwanger was. Ik rekende de uitgerekende datum al uit en overtuigde mijn vriend ervan dat het dit keer echt raak was. Maar dat was het niet. Deze zoveelste negatieve test sloeg me zo uit het veld dat ik me een week ziek heb gemeld op mijn werk en alleen maar huilend in bed heb gelegen.

Huisarts

Na een jaar proberen zonder resultaat, maakten we een afspraak met de huisarts. Zou er echt wat met onze vruchtbaarheid aan de hand zijn? We begonnen te denken van wel. Online las ik verhalen van ouders die makkelijk een eerste kindje kregen, maar bij de tweede plots vruchtbaarheidsproblemen ervaarden. We verdiepten ons in de verschillende trajecten die er zijn en bespraken met elkaar wat we zouden willen doen. Alles om zo voorbereid mogelijk het gesprek met de huisarts aan te gaan.

Droom

Twee dagen voor de afspraak had ik ’s nachts een droom. In die droom liep ik buiten op straat, toen er ineens een klein jongetje aan mijn arm trok. “Mag ik met jou mee?”, vroeg hij aan me. “Ja natuurlijk, ik wacht al zo lang op je”, zei ik en we liepen samen verder. Toen ik wakker werd, voelde ik een enorme berusting. Alsof alles opeens goed was. Wat ik toen nog niet wist, is dat ik op dat moment al zwanger was van een jongetje, dat precies zou gaan lijken op het jongetje uit mijn droom. We kwamen er een week later achter. Via de huisarts hadden we toen al een afspraak gemaakt met de polikliniek fertiliteit in het ziekenhuis. Ik ben nog nooit zo blij geweest om een afspraak af te zeggen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.