Moederinstinct: ‘Ik voorspelde de dag en het tijdstip waarop mijn dochter geboren werd’

16.07.2024 15:00
stiekem zwanger werking pil meisje Bron: Unsplash

Moederinstinct is een superkracht. Marian (45) wist al vroeg in haar zwangerschap te vertellen op welke dag én op welk tijdstip haar dochter geboren zou worden en ze kreeg gelijk.

Marian (45): “Het is al twaalf jaar geleden, maar nog steeds geloven mensen het niet als ik het vertel. Ik was ongeveer tien weken zwanger van mijn dochter toen ik de uitgerekende datum te horen kreeg bij de verloskundige: 14 september. Dat wordt 10 september, riep ik gelijk. Ik voelde het gewoon toen ik aan die datum dacht: dat is de dag dat mijn dochter geboren wordt. Later begonnen ook mijn man, zussen en andere familieleden data te roepen, maar ik hield vast aan de tiende.

Voorspelling

Naarmate de zwangerschap vorderde, begon ik ook steeds meer een gevoel te krijgen bij het tijdstip waarop ze geboren zou worden. Zo voelde ik al snel aan dat ze een ochtendmens was. Ze zou in de vroege ochtend ter wereld komen. Later kwam het getal 7 steeds terug. Steeds als ik op de klok keek, zat het getal 7 in het tijdstip. Ik werd geraakt door een tekst uit een boek op bladzijde 77 en toen ik bij de apotheek een nummertje trok was het ook 077. Tegen mijn man heb ik destijds gezegd: ze wordt om 7:07 uur in de ochtend geboren.

Bevalling

Toen ik al op 7 september weeën kreeg, ging ik aan mezelf twijfelen. Had ik het cijfer 7 steeds gezien omdat ze op 7 september geboren zou worden? Waarom had ik dan zo’n sterk gevoel bij 10 september? Ik hield de hele middag en avond weeën, maar toen ik uiteindelijk in slaap viel, verdwenen ze in de nacht. De volgende ochtend had ik nergens last van. Pas de dag daarna, op 9 september in de middag, kwamen de krampen terug. ’s Avonds had ik drie centimeter ontsluiting en mocht ik naar het ziekenhuis. Helaas vlakten de weeën toen af. “Probeer maar te slapen”, zeiden de artsen. Dat was een flinke teleurstelling. Ik wilde de baby er zo snel mogelijk uit, hoezo moest ik gaan slapen? Dat ik daardoor juist dichterbij mijn voorspelde tijdstip kwam, maakte me op dat moment niks uit.

Moederinstinct

Rond een uur of 4 ’s ochtends kwamen de weeën weer terug. Ze waren snel en intens. Ik bleek al zeven centimeter ontsluiting te hebben, dat ging de goede kant op. Zo’n 2,5 uur later kon ik beginnen met persen. Daar deed ik, je raadt het al, een ruim half uur over. Op 10 september om 7:07 uur is mijn dochter geboren. Mijn man was in shock. Ik ben helemaal niet zo’n spiritueel type, maar sindsdien geloof ik dat je als moeder heel veel kunt aanvoelen als het gaat om je kind.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.