Moederinstinct: ‘Gelijk na de seks wist ik dat ik zwanger was’

21.08.2024 19:00
seks met goede vriendin Beeld: Getty Images

Moederinstinct is een superkracht. Lieke (32) wist gelijk na de seks dat het dit keer raak was en beschrijft dat als een magisch gevoel.

Lieke (32): “Mensen lachen me vaak uit als ik dit verhaal vertel. Daarom vertel ik het ook lang niet aan iedereen. Het is natuurlijk ook best intiem, maar het was voor mij zo’n bijzondere ervaring, dat ik het ’t liefst van de daken zou schreeuwen. Het kwam bijna in de buurt van magie.

Twee keer negatief

Mijn vriend en ik waren al een aantal maanden aan het proberen om zwanger te worden. De eerste twee keer lukte het niet. Ik deed dan wel een zwangerschapstest, maar eigenlijk was het niet nodig. Mijn gevoel zei al dat het niet was gelukt. Dat gevoel laat zich moeilijk omschrijven. Misschien is ‘leeg’ het juiste woord. Intuïtief wist ik gewoon dat er geen kindje in mijn buik zat.

Zwanger

De derde maand was dat anders. Het was een warme zomeravond en mijn vriend en ik hadden seks op de bank. Het was fijn en liefdevol en bovendien voelde ik me naderhand anders. Ik weet nog dat ik overeind kwam, een dekentje om me heen sloeg en tegen mijn vriend zei: “Het is gelukt”. Hij vroeg wat ik bedoelde. “Dit was ‘m. Ik denk dat ik nu zwanger ben.”

Magisch gevoel

Mijn vriend ging op dat moment mee in mijn gevoel, maar later vertelde hij me dat hij dacht: dat moeten we eerst maar zien. Waar hij logischerwijs nog twijfels had, had ik geen enkele twijfel meer. Vanaf dat moment wist ik dat ik zwanger was. Ook dit gevoel laat zich moeilijk omschrijven, maar het was alsof ik op wolkjes liep. Alsof ik gedragen werd. Ik voelde me niet meer leeg, maar juist samen. Soms wreef ik over mijn buik en ging er een tinteling door heel mijn lijf.

Geheimpje

Ik vond het extra leuk dat nog niemand het wist. Ook al wist ik het zelf ook nog niet officieel, het was alsof ik een geheimpje had in mijn eentje. Dan zat ik op mijn werk en legde ik even mijn hand op mijn buik als er niemand keek. Ik kon al helemaal wennen aan het idee van deze baby, voordat ik het er met iemand anders over hoefde te hebben. Het was heerlijk.

De test

Pas twee weken later deed ik een test. Keurig op de dag waarop ik ongesteld zou moeten worden. “Als deze test negatief is, dan mag je het gesticht bellen”, had ik al meerdere keren tegen mijn vriend gezegd. Zo voelde het voor mij: de test bevestigde wat ik al wist als-ie positief was, of hij vertelde me dat ik gek was, als-ie negatief was. Gelukkig bleek ik niet gek: de test was knalpositief.

Moederinstinct

Bij mijn vriend kwam het toen pas écht binnen, het nieuws dat hij vader zou worden. Het was ontzettend grappig om hem te zien ervaren wat ik al twee weken aan het ervaren was. Bij mij had het al een plekje gekregen. Ook besefte hij toen pas hoe bijzonder het was dat ik het gelijk na de seks wist. “Hoe kon je dat weten?”, vroeg hij. “Moederinstinct”, antwoordde ik.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.