Dit is hoeveel kinderbijslag je in 2025 ontvangt
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat hulp gebruiken. Elke week vertelt een moeder over haar dilemma.
Olivia, moeder van Jelle (2,5): “Jelle gaat sinds hij één is een dag in de week naar de kinderopvang. Zo leert hij met kinderen spelen en hoef ik (ik kan mijn werktijden zelf indelen) niet ’s avonds nog achter de laptop te kruipen om achterstallige mails weg te werken. Louter voordelen, zou je denken, ware het niet dat Jelle sinds hij naar de crèche gaat non-stop ziek is. Waterpokken, oorontsteking, hoesten, verkouden: als er een bingokaart bestond voor kinderziektes, ging hij ongetwijfeld met de complete prijzenpot naar huis.
Natuurlijk is het niet fijn als je kind 24/7 een snotneus heeft, maar we zagen er nooit zoveel problemen in. Tot de corona-gekte in Nederland begon en iedereen ineens alert was op alles wat ook maar een beetje snottert.
Lees ook
‘Waarom ik mijn kind naar de opvang breng terwijl ik thuis werk’ >
We voelen ons ongemakkelijk in de supermarkt, gaan liever niet op visite bij anderen en roepen regelmatig dat het ‘slechts een opvangvirusje’ is als mensen beangstigend naar ons kind kijken. Maar wat ik nog het ergste vind, is dat hij zijn opa en oma hierdoor bijna niet ziet. Mijn ouders zitten in de risicogroep en ondanks dat Jelle waarschijnlijk geen corona heeft, wil ik niet dat ze een griepje van hem oppikken. Mensen met een slechte weerstand kunnen immers nog sneller besmet worden.
Ik heb er zelfs al aan gedacht om Jelle van de opvang te halen en dan maar de nachten door te werken, maar ik merk dat hij zoveel leert op de crèche en het ook enorm naar z’n zin heeft. Maar aan de andere kant: ik wil hem ook niet weg blijven houden van zijn opa en oma. Wat moet ik doen?
Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >