Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Lisa, moeder van Stan (2): “Onze weekplanning is al anderhalf jaar hetzelfde: mijn ouders passen dinsdag op, mijn schoonouders vrijdag. We zijn ze daar enorm dankbaar voor, want zo komen vriend en ik nooit in de knoop met werk. Daar tegenover staat dat Stan het fantastisch vindt met opa en oma en zij op hun beurt, nu onze zoon zelfstandiger wordt, er met de dag meer van genieten. Ze gaan samen naar het speelparadijs, een kindercafé of stappen op de fiets en scheuren naar de kinderboerderij.
Al die uitjes kunnen nu door al die maatregelen rondom het coronavirus natuurlijk niet meer, maar ik vraag me steeds vaker af of ik onze ouders überhaupt nog wel moet laten oppassen. Stan is voor de verandering niet verkouden en ook onze ouders hebben verder nergens last van, maar toch – je kunt het virus ook met je meedragen zonder dat je veel klachten hebt. En het vervolgens onbewust overdragen.
Lees verder onder de advertentie
Aan de andere kant zien onze ouders een oppasdag echt als een feestje, moet ik ze dat dan afnemen? Of moet ik toch het zekere voor het onzekere nemen en ze drie weken niet laten oppassen?
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.