‘Niet meer koken maakt me een betere moeder’

niet koken
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Een uur in de keuken staan om een fancy gerecht te maken? Blogger Katie Bingham-Smith heeft er de puf niet voor. Ze is gestopt met koken en schotelt haar kroost alleen nog maar simpele maaltijden voor. En daar voelt ze zich prima bij.

Lees verder onder de advertentie

‘Toen ik stopte met koken, werd ik een betere moeder’, schrijft ze op Scary Mommy.

Geen energie

Katie groeide op met twee ouders die geweldige gerechten op tafel toverden. Zelf hield ze ook van koken – het was bijna therapeutisch. Dat veranderde toen ze kinderen kreeg. ‘Ik had er geen energie meer voor. Bovendien hoefde ik maar naar de keuken te lopen of de hel brak los: speelgoed dat door de kamer vloog of een kind dat het op blèren zette.’

Lees verder onder de advertentie

Lees ook ‘Ik stopte met troep opruimen en dit is wat er gebeurde’ >

Mislukte poging

‘Toch bleef ik het proberen’, vervolgt ze. ‘Want het idee dat ik een huismoeder was die geen eten zou maken, zat me niet lekker. Koken is toch één van mijn belangrijkste taken?’ Maar na de zoveelste mislukte poging, waarbij haar wijnglas in stukken brak boven de kip, gooide Katie de handdoek in de ring. Ze kwam tot de conclusie dat een huismoeder haar dag zo moet doorkomen, dat ze ook nog energie over heeft voor morgen. En als daar geen uitgebreide maaltijd bij hoort, met ingrediënten die allemaal zelf gesneden en gemixt zijn, is dat maar zo. ‘Ik maak een buiging voor alle moeders die wél uitgebreid kunnen koken, maar ik kan het niet.’

Lees verder onder de advertentie

‘Liever een blije moeder’

Koken is voor Katie nu een eitje: ze husselt een gebraden kip van de slager door een kant-en-klare salade en heeft altijd bevroren pizza’s en blikken soep op voorraad. Zeker nu ze weer werkt, bieden die uitkomst – even opwarmen en aan tafel. Ze zegt dat haar kinderen het lekkerder vinden en dat haar nieuwe manier van koken haar een betere moeder heeft gemaakt. ‘Toen ik me realiseerde dat ik zo nog steeds eten ‘maakte’, zonder een recept te volgen met meer dan twee stappen, werd ik heel gelukkig. Ik ben liever een blije moeder die een bevroren maal opwarmt, dan één die met de handen in het haar zit omdat die verdomde cannelloni steeds breken bij het vullen.’ Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken