Pak je het liefst meteen de stofzuiger erbij als er ook maar iets op de grond slingert? Snappen we. Toch is het niet verstandig om het apparaat voor van alles en nog wat te gebruiken.
Want wist je bijvoorbeeld dat haren funest kunnen zijn voor je stofzuiger? Oké, de haren van Fikkie zuig je zo op, maar grote bossen en lange haren kun je beter opvegen. Ze gaan namelijk om de borstel zitten, met als gevolg dat de boel verstopt raakt.
Lees verder onder de advertentie
Krassen
Ook grove voorwerpen zoals steentjes, schroeven en spijkers opzuigen is geen goed idee. Niet alleen omdat het kan blijven haken in de stofzuigermond, ook omdat het krassen kan geven op je vloer. En ligt je palet met oogschaduw in gruzelementen? Ga ook dan niet met de stofzuiger aan de slag: je drukt je make-up verder in de vloer en het kan smelten in de stofzuiger. En ja, dat zorgt juist voor nog meer troep.
Munten, bouwstof (je weet wel, die rommel die vrijkomt als je een gat in de muur boort) en glas zijn eveneens schadelijk voor je stofzuiger. Maar ach; gelukkig kun je die broodkruimels een etensresten van je baldadige dreumes wél veilig opzuigen.
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.