Niet volgens het boekje: ‘Zeven weken na de bevalling stond ik alweer op de skipiste’

31.08.2024 17:00
Beeld: Getty Images

Niet iedereen bewandelt de gebaande paden tijdens de zwangerschap of het moederschap. Sommige vrouwen kiezen er zelfs voor het juist helemaal niet volgens het boekje te doen. Michelle (35) ging gewoon op jaarlijkse skivakantie, ook al was ze net bevallen.

Michelle (35): “Wij gaan ieder jaar skiën met vrienden en familie. Dit keer stond onze jaarlijkse skivakantie twee maanden na mijn uitgerekende datum gepland. Dat leek mij geen probleem. Moet toch kunnen, dacht ik. Het is maar net hoe je er zelf mee omgaat.

Skivakantie

De baby bleef alleen iets langer zitten. We kwamen zelfs op het punt dat de verloskundige allerlei dingen ging proberen om de bevalling op te wekken. Het wordt misschien toch wat krap met de skivakantie, was het eerste wat ik dacht.

Bevalling

De bevalling verliep gelukkig prima. Tegen mijn kraamhulp vertelde ik onze plannen: we zouden over een paar weken op skivakantie gaan. Ze verklaarde me voor gek, net als veel mensen om ons heen. Met name omdat ze dachten dat ik tegen die tijd nog moest herstellen, maar ook voor onze zoon leek het ze pittig.

De autoreis

We gingen toch. Gelukkig is ons zoontje super makkelijk en deed hij het heel goed. Tijdens de autoreis ernaar toe zat ik achterin, naast hem. Als we moesten tanken, haalden we hem steeds even uit zijn stoeltje. Hij dronk zijn flesjes lekker in de auto of soms in een restaurant als we stopten. Het verschonen deed ik het liefst in de auto. Ik vind dat bij tankstations altijd zo smerig. Al met al hebben we iets langer over de reis gedaan dan normaal, maar dat kwam vooral door het kindje van mijn zus, die een paar ongelukjes had onderweg. Ons zoontje heeft vooral veel geslapen.

Op de piste

Waar een wil is, is een weg, zo bleek. Zo stond ik zeven weken na mijn bevalling op de ski’s. Of ik het lichamelijk merkte? Ja, dat wel. Tijdens de bevalling hebben ze een knip gezet en dat voelde ik nog wel. Ook was ik wat sneller buiten adem. Het skiën zelf ging wel als van ouds. Als ik op de latten stond, ging mijn man vaak even met ons zoontje en een paar andere familieleden bij een eettentje zitten. Dan zat ons zoontje lekker buiten met een schnitzel mit pommes voor zijn neus.

Inmiddels is het vier jaar later en staat onze zoon zelf ook op ski’s. Ik stond ook al vanaf mijn vierde op de latten. Zo mooi om die passie te kunnen delen!”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.