Niet volgens het boekje: ‘Ik ga twee keer per jaar alleen op vakantie’

01.08.2024 06:00

Niet iedereen bewandelt de gebaande paden tijdens de zwangerschap of het moederschap. Sommige vrouwen kiezen er zelfs voor het juist helemaal niet volgens het boekje te doen. Coco (37) sloot een deal met haar partner en gaat nu twee keer per jaar zonder haar gezin op vakantie.

Coco (37): “Ik heb drie kinderen: een zoon van 8, een dochter van 6 en een dochter van 3. Ik ben absoluut gek op ze, maar vakantie vieren, dat doe ik het liefst helemaal alleen. Vanuit mijn omgeving krijg ik weleens scheve gezichten, maar mijn man gunt het me gelukkig allemaal.

Lees ook – ‘Eens in het jaar ga ik alleen naar Ibiza om even geen mama en ‘vrouw van’ te zijn’

Alleen op vakantie

Twee keer per jaar ga ik een weekje alleen op vakantie. Het liefst naar een Spaans of Grieks eiland waar de zon altijd schijnt. Dan doe ik helemaal niks. Ik boek een luxe kamer op een resort waar ik ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds kan eten in een buffetrestaurant. Ik kook heel de week niet, ga nergens naartoe en hoef ook nergens over na te denken. Ik lig alleen maar aan het zwembad of bij de zee en lees stapels boeken uit. Iets waar ik in het gewone leven niet aan toe kom. Tijdens deze week laad ik helemaal op, waardoor ik thuis weer met nieuwe energie het huishouden kan bestieren.

De camping in Nederland

Hoe dit zo is ontstaan? Ik ben altijd gek geweest op zonvakanties. Met de komst van de kinderen, miste ik dit ontzettend. We gingen weleens op vliegvakantie naar een zonnige bestemming, maar veel plezier beleefden we daar niet aan. De heen- en terugreis verliepen vaak dramatisch en een hele dag relaxen op het strand zat er ook niet bepaald in, want de kinderen verveelden zich nogal snel. We hadden vaak het gevoel dat we een vakantie nodig hadden na de vakantie. Voor de kinderen hebben we inmiddels de ideale vakantie gevonden: we staan iedere zomer twee weken op de camping in Nederland. Hier kennen ze inmiddels een boel vriendjes. Ze zijn er dolgelukkig. Die twee weken doen we echt voor hen, zelf vinden we er niet zo heel veel aan.

Lees ook – ‘Op vakantie bleken mijn vriendinnen en ik totaal niet op een lijn te zitten’

Goede deal

Mijn man is een echte festivalganger. In de zomer is hij vaak meerdere weekenden op allerlei festivalterreinen te vinden, terwijl ik bij de kinderen ben. Ik gun hem dat, want hij gunt mij mijn vakanties in mijn eentje. Dat is onze deal. Ik vind dat voor mijzelf een behoorlijk goede deal. Waar ik af en toe een weekend alleen ben, moet mijn vriend twee keer per jaar een hele week voor de kinderen zorgen. Natuurlijk heeft hij dan wel hulp van de kinderopvang en opa’s en oma’s, en de oudste twee gaan gewoon naar school. Toch vind ik het heel wat dat hij me het gunt, want als ik vriendinnen moet geloven zouden zij dit er thuis nooit doorheen krijgen. Dat is dan ook de reden dat ik altijd alleen op vakantie ga: er is geen vriendin zomaar een weekje zonder het gezin weg mag.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.