Niet volgens het boekje: ‘Ik werd tijdens mijn zwangerschapsverlof verliefd op een ander’

06.09.2024 19:00
verliefd op judoleraar hart lucht wolk

Niet iedereen bewandelt de gebaande paden tijdens de zwangerschap of het moederschap. Sommige vrouwen kiezen er zelfs voor het juist helemaal niet volgens het boekje te doen. Floor (35) hoopte dat haar man haar zou aanbidden tijdens haar zwangerschap. Toen dat niet gebeurde, zocht ze die bevestiging buiten de deur.

Floor (35): “Zwangerschapshormonen maken van mij een ander mens. Dat merkte ik bij mijn beide zwangerschappen, maar vooral de laatste keer was het flink raak. Het is een wonder dat mijn relatie het overleefd heeft.

Onredelijk gedrag

Zo vertoonde ik behoorlijk onredelijk gedrag. Ik vond dat mijn partner mij als een prinses moest behandelen. Ik was immers zwanger van zijn kind. In mijn ogen kon hij niet genoeg doen om me daarvoor te bedanken. Hij moest me op handen dragen, vond ik. Mijn partner dacht daar anders over. Natuurlijk was hij lief en zorgzaam, maar als nuchtere kerel maakte hij het niet te bont.

Ruzie

Op een dag kregen we flinke ruzie. Ik vond dat mijn partner het maar als vanzelfsprekend zag dat ik zijn kinderen droeg, baarde en voedde. Ik wierp hem dat allemaal voor de voeten en verwachtte dat hij inzag dat ik een punt had. Dat hij me vanaf dan ultiem in de watten zou leggen. Dat gebeurde alleen niet, dus ik was boos. Die boosheid hield ik weken vol.

Flirten

Ik bezocht de sportschool vaak tijdens mijn zwangerschap, waar ik onder andere lesjes zwangerschapsyoga volgde. Als ik in de sportschool kwam, kon ik niet stoppen met flirten met allerlei mannen. Ook dit doen die zwangerschapshormonen met mij: ik word er ontzettend flirterig en tja… hitsig van. Thuis stond ik even -door mijn eigen toedoen- niet op goede voet met mijn partner, dus zocht ik het buiten de deur. Waar waren de mannen die mij wél op handen droegen?

Andere man

Hoewel de meeste mannen waarschijnlijk werden afgeschrikt door mijn zwangere buik, was er één man die op mijn geflirt inging. Al gauw kwam het tot een drankje samen in de kantine. Hij bleek een gescheiden vader van twee jonge kinderen. We praatten over van alles en nog wat, alleen mijn zwangerschap bleef onbesproken. Het was of hij het moedwillig negeerde.

Verliefd

Mijn zwangerschapsverlof brak aan. Toen had ik plots nog meer tijd om naar de sportschool te gaan. Ik kwam er meerdere keren per week, allemaal om die ene man te zien. Ik kreeg vlinders in mijn buik van de gedachte. Het waren gewoon echt verliefde gevoelens. Of ik ooit echt heb overwogen om mijn man voor hem in te ruilen? Nee joh. Er is ook nooit wat gebeurd. We voerden alleen gesprekken en dat was genoeg voor vlinders in mijn buik.

Gevoelens verdwenen

Met 39 weken beviel ik van mijn zoon. Niet veel later waren alle zwangerschapshormonen als sneeuw voor de zon verdwenen en vroeg ik me af wat me had bezield. Wat zag ik in die gozer van de sportschool? En wat raar eigenlijk dat hij zo aanpapte met een hoogzwangere vrouw. Ik heb mijn partner er nooit over verteld. Het zit goed tussen ons en dat ga ik niet in de war schoppen om iets wat absoluut niks te betekenen had.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.