Vanaf het moment dat we een plusje zien op onze zwangerschapstest, duiken we massaal het internet op om kinderspullen aan te schaffen. Dat blijkt uit onderzoek van First Time Mums.
Lees verder onder de advertentie
Het meest zoeken we naar fotoboeken, geboortekaartjes en vakanties (53%), maar ook informatieve websites doen het goed met 42%.
Voor veel vrouwen is een zus, moeder of tante een belangrijke bron als het gaat om inspiratie voor dagtripjes (51%), voor de goede keuze voor een kinderdagverblijf is dat 50% en voor babyvoeding 48%. Of we meer of minder gaan werken overlegt 48% met mensen die dicht bij ze staan.
Lees verder onder de advertentie
Voor informatie over kinderwagens en kinderkamers kijkt 17% in een magazine. Tien procent vindt een magazine ook voor voedingssupplementen erg handig.
Winkelen
Dat we het leuk vinden om naar de stad te gaan om allerlei spullen te kopen, wisten we al. Maar wie beslist er dan wat er gekocht wordt? Vooral bij het kopen van kleding en verzorgingsproducten beslissen vrouwen zelf. De kinderwagen, autostoel, kinderkamer en gezinsauto zijn lastiger. Daarover beslissen we het liefst met z’n tweeën.
Lees verder onder de advertentie
Waar letten we op als we iets nieuws kopen? Natuurlijk op de prijs. Maar ook design is belangrijk. Bij kleding, geboortekaartjes en de kinderkamer geeft design zelfs de doorslag. Bij schoolkeuze en dagtripjes vinden we onze eigen ervaringen het belangrijkst.
Vakantie boeken
Een maand na de bevalling kijken vier van de tien vrouwen alweer uit naar een vakantie. De maand erna zijn dat er nog meer. Moeders boeken voornamelijk hun vakantie in januari of februari. Dat doen ze voor de periode mei tot en met augustus. We gaan dan het liefst op zonvakantie in Europa (43%) of een weekend weg in eigen land (28%). De eisen die wij stellen aan een vakantie: veilig voor de kinderen, aanwezigheid van een zwembad en een acceptabele reisafstand.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.