Iets op de trap leggen met het idee: de eerste die naar boven gaat, neemt het mee. Maar vervolgens ligt het er een week. Herkenbaar? Wees gerust: zo erg als bij blogger Amber Leventry kan het niet zijn. Haar trap ligt permanent bezaaid met spullen.
Lees verder onder de advertentie
Vitrines
Op haar blog beschrijft Karen hoe alle hoeken en gaten in haar huis worden gebruikt. ‘In alle kleine hoekjes liggen spullen, speelgoed en zooi uit de rugzakken van onze kinderen. De muren zijn vitrines geworden voor schoolfoto’s, zelfgemaakte kunstwerken en kleine, gore vingerafdrukken.’ Maar het toppunt is de trap. ‘Pyjama’s, speelgoed, wasgoed dat dagenlang wordt genegeerd’, somt Karen op, ‘en de kleding die aan de leuning hangt, laat zien wie er thuis is en wie niet.’
Soms is de trap zo bezaaid, dat ze er niet eens meer fatsoenlijk kan lopen. Rollen toiletpapier, Lego-creaties die niet weggegooid mogen worden maar ook niet opgeruimd zijn, tubes tandpasta, een voorraad tampons, uitnodigingen voor feestjes: de lijst is eindeloos bij Karen thuis. ‘Maar er worden ook herinneringen gemaakt op de trap’, zegt ze optimistisch. ‘De kinderen basketballen meerdere keren per week en hun T-shirts zijn soms niet vuil genoeg voor de was, dus belanden ze op de trap. En als ik de schoonmaakspullen voor de badkamer alvast klaarzet op de trap, komt het vaak voor dat de kinderen spontaan de toiletborstel als zwaard aanzien en een gevecht aangaan – was anders misschien niet gebeurd. Hilarisch, totdat ik ze eraan herinner dat aan het spelen zijn met het ding waarmee ik de wc schrob…’
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.