Iets op de trap leggen met het idee: de eerste die naar boven gaat, neemt het mee. Maar vervolgens ligt het er een week. Herkenbaar? Wees gerust: zo erg als bij blogger Amber Leventry kan het niet zijn. Haar trap ligt permanent bezaaid met spullen.
Lees verder onder de advertentie
Vitrines
Op haar blog beschrijft Karen hoe alle hoeken en gaten in haar huis worden gebruikt. ‘In alle kleine hoekjes liggen spullen, speelgoed en zooi uit de rugzakken van onze kinderen. De muren zijn vitrines geworden voor schoolfoto’s, zelfgemaakte kunstwerken en kleine, gore vingerafdrukken.’ Maar het toppunt is de trap. ‘Pyjama’s, speelgoed, wasgoed dat dagenlang wordt genegeerd’, somt Karen op, ‘en de kleding die aan de leuning hangt, laat zien wie er thuis is en wie niet.’
Soms is de trap zo bezaaid, dat ze er niet eens meer fatsoenlijk kan lopen. Rollen toiletpapier, Lego-creaties die niet weggegooid mogen worden maar ook niet opgeruimd zijn, tubes tandpasta, een voorraad tampons, uitnodigingen voor feestjes: de lijst is eindeloos bij Karen thuis. ‘Maar er worden ook herinneringen gemaakt op de trap’, zegt ze optimistisch. ‘De kinderen basketballen meerdere keren per week en hun T-shirts zijn soms niet vuil genoeg voor de was, dus belanden ze op de trap. En als ik de schoonmaakspullen voor de badkamer alvast klaarzet op de trap, komt het vaak voor dat de kinderen spontaan de toiletborstel als zwaard aanzien en een gevecht aangaan – was anders misschien niet gebeurd. Hilarisch, totdat ik ze eraan herinner dat aan het spelen zijn met het ding waarmee ik de wc schrob…’
Ongepaste betaalverzoekjes krijgen, het is niemand meer vreemd. Of het nou om hele hoge bedragen gaat of om kleine, sommige mensen gaan een grens over met hun Tikkies. Zo ook de organisator van een babyshower, waar Celine voor was uitgenodigd.
Een naam voor je baby uitkiezen, het is niet makkelijk. Waar sommige moeders de namen al hebben klaarliggen vanaf hun tienertijd, twijfelen anderen na de bevalling nog steeds. Yasmin maakte een keuze waar ze nu spijt van heeft.
Kinderen worden wild als ze hem zien, maar toch ziet Neerlands bekendste tv-bioloog zichzelf niet voortplanten. In weekblad Story vertelt hij waarom er geen kleine Freekjes komen.
De recente aflevering van het YouTube-programma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, heeft de wereld van familievloggers onder de loep genomen en daarmee een storm van reacties teweeggebracht. In deze aflevering wordt onderzocht welke impact het voortdurend filmen en online delen van het leven van kinderen heeft op hun mentale en fysieke welzijn.
Ouders in het hele land zijn momenteel allemaal met één ding bezig. Ik heb het niet over lentekriebels, palmpasenstokken knutselen of wc-rolletjes verzamelen. Hoewel, wanneer verzamel je als ouder eigenlijk géén wc-rolletjes? Maar daar heb ik het dus niet over. Ik heb het over: Jumbo-stickers van het raam afbikken.
We weten het allemaal: twee keer per dag poetsen, flossen, stokeren en braaf naar de tandarts. Maar zelfs als je dat keurig doet, kunnen sommige gewoontes je gebit alsnog flink saboteren.