Ben je de fase voorbij dat je baby iedere nacht wel één keer wakker wordt, heb je een achtjarige zoon die middenin de nacht plotseling aan je bed staat. Elizabeth Broadbent legt uit waarom zij haar nachtbraker gewoon zijn gang laat gaan ’s nachts.
Lees verder onder de advertentie
Ongeveer vier keer per week worden Elizabeth en haar man vlak na middernacht gewekt door hun zoon. ‘Hij zegt dan dat hij wakker is en niet meer kan slapen. Eén van ons zou dan kunnen opstaan en hem weer naar bed kunnen brengen’, zegt Elizabeth. ‘We kunnen ook bij hem gaan liggen, hem dwingen te gaan slapen of juist zeggen dat hij op mag blijven. We hebben gekozen voor het laatste.’
Lees verder onder de advertentie
Languit op de bank
De zoon van Elizabeth heeft ADHD. Een kind met ADHD heeft volgens haar drie keer meer kans op slaapproblemen. ‘Mijn man had als kind ook ADHD’, vertelt ze. ‘Hij was vroeger net zo’n kleine nachtbraker. Zijn ouders deden hetzelfde als wij: ze accepteerden zijn slapeloosheid en lieten hem op andere momenten van de dag slapen als hij dat nodig had. Uiteindelijk groeide hij eruit.’
Elizabeth vindt haar zoon ’s ochtends vroeg meestal slapend op de bank. ‘Languit onder een deken. Soms ligt hij zo tot ver in de ochtend. Maar als dat is wat hij nodig heeft, vinden we dat prima.’
Regels
Hoewel ze het accepteert, heeft ze wel regels voor haar zoon opgesteld. ‘Hij mag ’s nachts geen scherm gebruiken en niet eten, voor het geval hij zich verslikt. Hij leest en speelt met LEGO. Soms tekent hij.’
Gaat hij dan niet stiekem gamen? ‘Nee, want de kabels van de tablets liggen altijd nog precies hetzelfde als hoe we ze de avond ervoor hadden neergelegd. En mocht je je afvragen of hij wel genoeg slaap krijgt: zeker. Het is alleen volgens z’n eigen schema.’
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Ongepaste betaalverzoekjes krijgen, het is niemand meer vreemd. Of het nou om hele hoge bedragen gaat of om kleine, sommige mensen gaan een grens over met hun Tikkies. Zo ook de organisator van een babyshower, waar Celine voor was uitgenodigd.
Een naam voor je baby uitkiezen, het is niet makkelijk. Waar sommige moeders de namen al hebben klaarliggen vanaf hun tienertijd, twijfelen anderen na de bevalling nog steeds. Yasmin maakte een keuze waar ze nu spijt van heeft.
Kinderen worden wild als ze hem zien, maar toch ziet Neerlands bekendste tv-bioloog zichzelf niet voortplanten. In weekblad Story vertelt hij waarom er geen kleine Freekjes komen.
De recente aflevering van het YouTube-programma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman, heeft de wereld van familievloggers onder de loep genomen en daarmee een storm van reacties teweeggebracht. In deze aflevering wordt onderzocht welke impact het voortdurend filmen en online delen van het leven van kinderen heeft op hun mentale en fysieke welzijn.
We weten het allemaal: twee keer per dag poetsen, flossen, stokeren en braaf naar de tandarts. Maar zelfs als je dat keurig doet, kunnen sommige gewoontes je gebit alsnog flink saboteren.
Ouders in het hele land zijn momenteel allemaal met één ding bezig. Ik heb het niet over lentekriebels, palmpasenstokken knutselen of wc-rolletjes verzamelen. Hoewel, wanneer verzamel je als ouder eigenlijk géén wc-rolletjes? Maar daar heb ik het dus niet over. Ik heb het over: Jumbo-stickers van het raam afbikken.