Renske stuurt de kinderen naar de buren, Eline heeft een eigen woman cave en Debby heeft een speciale strategie om voor wat tijd voor zichzelf te zorgen.
Lees verder onder de advertentie
Eline (33): “Thuis heb ik een eigen kamer: een soort man cave, maar dan voor mij, de vrouw. Ik vlucht erheen als mijn man weer eens een poetsaanval heeft: alles en iedereen moet dan op zijn kop, onze zonen moeten meehelpen. Ik word daar helemaal zenuwachtig van en ren dan naar mijn kamer. Daar kan ik nadenken, dingen maken.
Lees verder onder de advertentie
Ik moet dan vaak denken aan Virginia Woolfs essay A room of one’s own, over waarom vrouwen letterlijk en figuurlijk hun eigen ruimte nodig hebben: alleen dan kunnen ze hun potentieel waarmaken. Ik las het tijdens mijn studie en het is me altijd bijgebleven. Ik zie mezelf niet als een klassieke feministe: ik ben thuis voor de kinderen, mijn man is kostwinner. Maar aan de andere kant eis ik dus wel mijn ruimte.”
Renske (35): “Mijn lieve alleenstaande bovenbuurvrouw houdt niet zo van oppassen omdat ze het niet fijn vindt om een avond of middag aan iets vast te zitten. Prima, snap ik helemaal. Spontaan langswaaien mag gelukkig wel. Alleen komen mijn kinderen niet altijd op dat spontane idee. Dus als ik dol word hun lawaai, gil ik: ‘Volgens mij is Petra thuis!’ En weg zijn ze.
“Ik ben mijn buren in ieder geval enorm dankbaar voor de adempauze”
Lees verder onder de advertentie
Soms zijn ze na vijf minuten weer terug omdat ze er toch niet was, maar vaak blijven ze rustig een halfuur weg. De laatste tijd kloppen ze ook nog even bij de andere buurvrouw van eenhoog aan: hoppa, nog tien minuten rust erbij. Ik weet niet of mijn buren doorhebben dat ze mijn adempauze zijn, maar ik ben ze in ieder geval wel altijd enorm dankbaar.”
En weg zijn ze
Debby (34): “Als ik even wil opladen, zeg ik dat ze hun kamers op moeten ruimen. Meteen vliegen ze naar buiten en zie ik ze twee uur lang niet. En soms gaan ze naar boven om werkelijk te doen waar ik om gevraagd had. Ook fijn.”
Lees verder onder de advertentie
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.