Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Lees verder onder de advertentie
Maya, moeder van Sandy (4): “Ik was al een tijdje op zoek naar een vaste oppas. Je weet wel, iemand die af en toe op een woensdagmiddag of zaterdagavond kan inspringen. Niet per se Mary Poppins, maar gewoon een vriendelijk meisje dat een spelletje met Sandy speelt, een boterham smeert en het huis niet afbrandt.
Lees verder onder de advertentie
Via via kwam ik terecht bij een 17-jarige scholier uit de buurt. Sympathiek, lief met Sandy, en ze had er duidelijk plezier in. We spraken af dat ze aan het einde van de maand een Tikkie zou sturen voor de uren die ze had gewerkt. Ideaal.
Achthonderd piek
De eerste maand was om, dus de eerste Tikkie kwam binnen. Het was net zo’n moment waarop alles even rustig was. Je kent het wel: kind op bed, thee in mijn hand en Netflix aan. Ping. Een Tikkie van de oppas. Ik opende hem en moest nog net niet aan de beademing. Mijn ogen sperden zich open. Achthonderd euro?!
Lees verder onder de advertentie
Was ze stiekem een week op vakantie met mijn kind geweest zonder dat ik het wist? Had ze oppassen verward met fulltime nanny zijn? Of was dit haar manier om mij te vertellen dat ze eigenlijk meer wilde verdienen?
Zonder grappen: ik heb hard nagedacht waar dit bedrag vandaan kon komen. Misschien had mijn kind wel haar dure jas, tas of fiets kapotgemaakt en verhaalde ze die kosten nu op mij. Het zou kunnen. Maar kon dat dan niet via de verzekering geregeld worden? Waar moest ik nu dat bedrag ineens vandaan toveren?
Lees verder onder de advertentie
Mijn brein ging totaal niet uit van een foutje. Geen seconde dacht ik: ‘Ah joh, vast een typfout.’ Nee hoor. In mijn hoofd was ze een soort oppas-scam geworden, die me financieel compleet wilde ruïneren. Gelukkig ben ik inmiddels wijs genoeg om niet in emotie te reageren. Ik heb mijn thee gedronken, serie gekeken en rustig in- en uitgeademd. Daarna appte ik haar verbaasd terug: ‘800 euro lijkt me een beetje veel voor afgelopen maand.’
Test doorstaan
Binnen vijf seconden kreeg ik antwoord: “Omg nee!! Dat moest 80 zijn! Oeps, typefout! 😅”
Mijn ademhaling keerde langzaam terug naar normaal. Mijn bloedsomloop hervatte z’n normale gang van zaken. En ik voelde me vooral dom. Natuurlijk was het een typfout. En ik was gelijk in een soort panische moederstand geschoten. We lachen er nu allebei om. Maar serieus, ik weet nu: mijn hart is gezond. Het heeft deze test doorstaan.”
Lees verder onder de advertentie
Celine kreeg een Tikkie van €220 voor een babyshower waar ze niet bij was. Je leest het hier.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.Maya, moeder van Sandy (4): “Ik was al een […]
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.