Opvoeden volgens je sterrenbeeld: wat voor moeder ben jij?

20.10.2024 17:00
moeder knuffelt kind

We weten allemaal dat elke moeder haar eigen unieke stijl heeft als het om opvoeden gaat. Maar wist je dat je sterrenbeeld je ook een handje kan helpen om te ontdekken wat voor soort moeder jij bent?

Of je nu een zachte, verzorgende Kreeft bent of een recht-door-zee Ram, jouw sterrenbeeld zegt meer over je aanpak als moeder dan je misschien denkt! Hier komt de ultieme opvoedingsgids… met een astrologisch tintje. 

Ram (21 maart – 20 april): De Actieve Aanpak

Ram-moeders zijn energieke leiders. Altijd onderweg, van sportclub naar school, en vaak de drijvende kracht achter gezinsavonturen. Grenzen stellen? Jij doet dat met flair, want jouw kinderen weten precies waar ze aan toe zijn. Ze leren zelfstandigheid én een flinke dosis assertiviteit van jou.

Opvoedstijl: De coachende moeder

Je laat je kinderen hun eigen weg vinden, maar je bent nooit ver weg om ze een zetje in de goede richting te geven.

Stier (21 april – 21 mei): De Geduldige Bouwer

Rustig, geduldig en stabiel: Stier-moeders weten dat goed opvoeden tijd kost. Jij creëert een veilige en comfortabele omgeving waar je kinderen zich kunnen ontwikkelen. Je bent altijd praktisch en betrouwbaar, maar soms een beetje koppig. De wereld van je kleintje is overzichtelijk en gestructureerd, precies zoals jij het fijn vindt.

Opvoedstijl: De beschermende moeder

Jij zorgt ervoor dat je kinderen nooit iets tekortkomen en ze weten dat ze altijd bij jou terechtkunnen voor veiligheid en steun.

Lees ook – Hoe red je je huwelijk van een seksloze ondergang?

Tweelingen (22 mei – 21 juni): De Speelse Prater

Tweeling-moeders zijn de beste communicators. Je hebt altijd een oplossing of een praatje klaar, en je kinderen weten dat ze met alles bij jou kunnen komen. Altijd up-to-date met de nieuwste trends en opvoedstijlen, ben jij flexibel en kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende aanpakken.

Opvoedstijl: De multitasker

Jij zorgt voor een bruisende, levendige omgeving waar geen dag hetzelfde is. Spontane uitjes en verrassingen zijn je specialiteit!

Kreeft (22 juni – 22 juli): De Verzorgende Mama

Als moeder onder het sterrenbeeld Kreeft ben je de ultieme verzorger. Jij hebt een zesde zintuig voor wat je kinderen nodig hebben, vaak nog vóórdat ze het zelf weten. Emoties spelen een grote rol, en je biedt altijd een warme schouder en een luisterend oor. Jouw huis is hun veilige haven.

Opvoedstijl: De koesterende moeder

Je omringt je kinderen met liefde en zorgt ervoor dat ze altijd emotionele steun krijgen. Knuffels en thuisbios zijn een must!

Leeuw (23 juli – 23 augustus): De Koningin van het Gezin

Leeuw-moeders stralen zelfvertrouwen uit en moedigen hun kinderen aan om hetzelfde te doen. Je bent dol op feestjes, verjaardagen en alles wat gevierd kan worden. Jij geeft je kinderen de ruimte om te stralen en houdt ervan om ze aan te moedigen in alles wat ze doen.

Opvoedstijl: De trotse moeder

Je geeft je kinderen veel zelfvertrouwen en leert ze dat ze altijd trots mogen zijn op zichzelf, net zoals jij dat op hen bent.

Maagd (24 augustus – 23 september): De Perfectionist

Als Maagd-moeder heb je alles onder controle. Van perfecte weekplanners tot gezonde maaltijden, jij zorgt ervoor dat je kinderen structuur en stabiliteit hebben. Je hebt oog voor detail en wil graag dat alles goed verloopt. Jouw kinderen weten dat ze altijd op jou kunnen rekenen, maar soms ben je iets te kritisch.

Opvoedstijl: De georganiseerde moeder

Je leert je kinderen om discipline en verantwoordelijkheid te ontwikkelen, en helpt ze stap voor stap om het beste uit zichzelf te halen.

Weegschaal (24 september – 23 oktober): De Diplomaat

Weegschaal-moeders willen harmonie en balans in huis. Jij bent altijd bezig met het creëren van een fijne sfeer waar iedereen zich goed voelt. Je kinderen leren van jou hoe belangrijk eerlijkheid en gelijkheid zijn, en je bent een echte onderhandelaar als het gaat om ruzietjes tussen de kids.

Opvoedstijl: De vredestichter

Jij zorgt voor een omgeving waarin iedereen zich gehoord voelt en je probeert altijd conflicten te vermijden of diplomatiek op te lossen.

Schorpioen (24 oktober – 22 november): De Intense Beschermer

Schorpioen-moeders gaan diep. Je bent intens beschermend en hebt een sterk moederinstinct. Niets ontsnapt aan jouw blik en je kinderen weten dat ze niet om je heen kunnen met geheimen. Je hebt een diepe emotionele band met hen en gaat door het vuur om ze te beschermen.

Opvoedstijl: De intuïtieve moeder

Jij voelt precies aan wat je kinderen nodig hebben, zelfs als ze het zelf nog niet weten. Jij houdt je gezin veilig en zorgt ervoor dat je altijd de waarheid achterhaalt.

Lees ook – Herfst musthaves: deze items mogen niet ontbreken in de garderobe van je kids

Boogschutter (23 november – 21 december): De Avonturier

Als Boogschutter-moeder ben jij de avontuurlijke ontdekkingsreiziger. Jij wilt dat je kinderen nieuwsgierig zijn naar de wereld en geen angst kennen om dingen te proberen. Van reizen tot spontane roadtrips, jij moedigt ze aan om altijd open te staan voor nieuwe ervaringen.

Opvoedstijl: De vrije geest

Je bent een speelse, enthousiaste moeder die haar kinderen leert dat het leven een groot avontuur is. Je houdt ervan om samen herinneringen te maken.

Steenbok (22 december – 20 januari): De Strenge Liefde

Steenbok-moeders zijn de pilaren van het gezin. Je bent serieus, gedisciplineerd en zorgt ervoor dat je kinderen verantwoordelijkheid leren. Soms kun je wat streng overkomen, maar je doet alles uit liefde en wilt dat je kinderen een stabiele basis hebben om op te groeien.

Opvoedstijl: De verantwoordelijke moeder

Jij leert je kinderen dat hard werken loont en geeft ze een solide structuur. Maar je hebt ook een zachte kant, die je vooral laat zien als het écht nodig is.

Waterman (21 januari – 19 februari): De Vrije Denker

Als Waterman-moeder ben je de creatieve en onafhankelijke geest. Je wilt dat je kinderen opgroeien tot vrije denkers en dat ze hun eigen pad volgen. Je staat open voor onconventionele opvoedmethodes en geeft je kinderen de ruimte om zichzelf te ontdekken.

Opvoedstijl: De vernieuwende moeder

Je bent altijd in voor iets nieuws en geeft je kinderen de vrijheid om hun eigen identiteit te ontwikkelen. Jouw huis is een plek vol creativiteit en originaliteit.

Vissen (20 februari – 20 maart): De Dromerige Verzachter

Vissen-moeders zijn de emotionele helers. Je voelt aan wat je kinderen nodig hebben en je hebt een zachte, intuïtieve aanpak. Je kinderen weten dat ze altijd bij jou terecht kunnen met hun emoties en gevoelens. Jouw opvoeding draait om liefde, creativiteit en begrip.

Opvoedstijl: De empathische moeder

Je bent een zorgzame, fantasierijke moeder die haar kinderen omarmt met liefde en hun emoties vooropstelt.

Dus mama, herken jij jezelf in deze beschrijvingen? Of je nu een avontuurlijke Boogschutter bent of een zorgzame Kreeft, jouw sterrenbeeld kan je stiekem een beetje helpen om te begrijpen welke moeder je bent!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.