Het moederschap gaat gepaard met momenten die je doen fronsen, lachen of simpelweg perplex doen staan. Wat begon als een vriendelijke aanbieding eindigde voor Romy (34) in een Tikkie van formaat.
Lees verder onder de advertentie
“De geboorte van onze dochter was niet alleen een vreugdevolle gebeurtenis, maar bleek ook een schitterend excuus om sociale verplichtingen te ontwijken. Verjaardagen vlogen voorbij zonder de gebruikelijke kringetjes, taart en kaas. Oppas werd een zeldzaamheid, enkel gereserveerd voor speciale avonden: uit eten, ouderwets borrelen of naar het theater.
Lees verder onder de advertentie
Opgelost dilemma
Tot die ene uitnodiging voor oom Rob’s zestigste verjaardag een maand voor het grootschalige familiefeest met toeters en bellen. Een feest dat we niet wilden missen, maar waar onze gebruikelijke oppassers zelf aanwezig zouden zijn. De jongste telgen van de familie werden weliswaar in overweging genomen, maar met onze energieke Jolie (toen 14 maanden) zouden we meer bezig zijn dan met het feest. Dit dilemma bespraken we op visite bij mijn zus, waar mijn nichtje en beste vriendin, Senna*, aanwezig waren. Plots zei Senna: “Ik wil wel oppassen.”
Lees verder onder de advertentie
De vergeten pinpas
Een goede keuze, bleek later, want Senna kende Jolie al en woonde slechts een paar blokken verder. Na een gedetailleerde bespreking bij ons thuis, kwamen we tot een afspraak: tien euro per uur, inclusief snacks, fris en toegang tot Netflix. Met een gerust hart vertrokken we naar het feest, dat ook nog eens een diner omvatte. Rond middernacht waren we thuis, maar de vergeten pinpas leidde tot een vraag aan Senna om een Tikkie. Haar reactie? “Komt morgen wel hoor!” en een blije knuffel, omdat ze dit ‘bijbaantje’ zo waardeerde.
“Oppassen bleek meer te kosten dan we ooit hadden gedacht.”
Lees verder onder de advertentie
Tikkie te ver
De volgende dag ontvingen we echter een Tikkie van maar liefst 183,95 euro. 70 euro voor het oppassen, 29 euro voor snacks via Flink, 12 euro voor de heen- en terugreis met de Check, en 64,95 euro voor haar witte sweater, die Jolie iets te enthousiast had bevlekt met pasta bolognese. De kapotte haarklem die Jolie uit Senna’s haar trok, werd niet in rekening gebracht, zei ze.
Stomverbaasd over dit bedrag van een goede bekende, besloten we geen heisa te maken en maakten we het geld over. Zo leerden we een onverwachte les over de prijs van een Tikkie te ver: oppassen bleek meer te kosten dan we ooit hadden gedacht.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
We kennen allemaal wel een verhaal over een bizar betaalverzoek, toch? Dat is lachen, tot het je ineens zelf overkomt. Sonja kreeg een Tikkie van het vriendje van haar dochter.
In de podcast Geuze & Gorgels vertelt Monica Geuze dat ze de achternaam van haar dochter wil laten aanpassen. Zara-Lizzy gaat nu door het leven met de naam van haar vader, Veldwijk, en dat ziet haar moeder graag anders.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
We doen het allemaal weleens: uit automatisme roepen we “Goed gedaan!” als onze kinderen iets presteren. Volgens kinderpsycholoog Becky Kennedy zijn juist deze twee woorden – hoe goedbedoeld ook – niet altijd goed voor het zelfvertrouwen van je kind.
Slaap jij al jaren met lucide dromen over een volledige nacht doorslapen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jouw kinderen tot een van de sterrenbeelden behoren die bekendstaan als de slechtste slapers.