Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Lees verder onder de advertentie
Megan (32) is moeder van Ravi (2) en deelt deze week de passie van haar peuter: de bezem.
“Een houten treinset, een xylofoon en zelfs gloednieuwe knuffelberen liggen regelmatig eenzaam en verlaten in de speelhoek van mijn peuter. Want waar is Ravi? Niet bij de trein, niet bij de beer. Nee, Ravi staat bijna iedere middag in de bijkeuken. Bij de bezem.
Lees verder onder de advertentie
Bezem in je bed
De bezem, inderdaad. Mijn zoon heeft een onverklaarbare liefde voor dat ding. Geef hem een houten stok en hij heeft uren speelplezier. Een paar weken geleden merkte ik het op. Ik was bezig met het vegen van de vloer en Ravi zat naast me in zijn kinderstoel. Ineens reikte hij naar de bezem. “Die! Die!” kirde hij met grote ogen. Dus, ik gaf hem de steel. Wat kon er nou misgaan?
Ravi ontdekte al snel dat de bezemsteel niet zomaar een steel was. Het was een paard, een vliegtuig en zelfs een toverstaf waarmee je naar magische werelden kon zwaaien. Hij rende ermee door de kamer, zijn handjes stevig om het hout geklemd, terwijl hij geluiden maakte die ergens tussen een galopperend paard en een sirene in zaten. Toen ik hem later naar bed bracht, moest de steel natuurlijk mee. Ravi hield het ding stevig in zijn armen. Probeer daar maar eens nee tegen te zeggen. De bezem in zijn bed vond ik een tikkeltje te ver gaan, maar hij kon ook leven met het idee dat de bezem náást zijn bed mocht staan.
Niet één, maar twee
De dagen daarna werd het gekker en gekker. Ravi’s liefde voor de steel kende geen grenzen. Ik kon geen hoek van het huis meer schoonmaken zonder dat hij me achtervolgde met een verwachtingsvolle blik. “Beeem!” riep hij. De dag dat hij ontdekte dat er nóg een bezem in de schuur stond? Pure extase. Hij rende op en neer door de tuin met in elke hand een bezemsteel.
Lees verder onder de advertentie
Mama nadoen
Het meest aandoenlijke? Hij probeert me na te doen. Soms zie ik hem geconcentreerd kleine hoopjes kruimels bijeen vegen, waarbij hij heel serieus ‘Mama!’ zegt als ik er langs loop, alsof hij me wil laten weten dat hij de boel onder controle heeft. Mijn peuter, de kleine klusjesman. Heerlijk vind ik deze fantasierijke leeftijd. Ook fijn: mijn vloer heeft er in ieder geval nog nooit zo netjes uitgezien.”
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]