Vandaag is het weer Prinsjesdag, de dag in september waarop koning Willem-Alexander traditiegetrouw de Troonrede voorleest en de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar bekendmaakt. En wat blijkt? Vooral gezinnen met kinderen gaan er op vooruit.
Lees verder onder de advertentie
Voor een ‘evenwichtig koopkrachtbeeld’ geeft het kabinet dit jaar 1,1 miljard euro extra uit. Dat betekent dat het kindgebonden budget en zorg- en huurtoeslag straks hoger uitvalt en je met een gezin met kinderen er in koopkracht 1,3% op vooruit gaat. Een vergelijking: de gemiddelde Nederlanders moet het slechts met 1,1 procent doen.
Lees verder onder de advertentie
Politiek verslaggever Frits Wester meldt aan RTL Nieuws dat 90% van de Nederlanders volgend jaar meer te besteden heeft. Gezinnen met kinderen vooral. “Het kabinet zorgt ervoor dat lage inkomens en gezinnen met kinderen het meest profiteren.”
Extra geld voor kinderen in armoede
Ook aan armoedebestrijding is gedacht: twee jaar geleden leefden 400.000 Nederlandse kinderen in een huishouden met een laag inkomen, waarvan 100.000 structureel. In deze gezinnen is er onvoldoende geld voor voedsel, een verwarmd huis of kleding en daarom keert het kabinet 100 miljoen extra ‘in natura’ uit voor kleding, school- en sportspullen, schoolreisjes en zwemlessen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.