Ik ontdekte dat mijn puber een OnlyFans-account heeft: ‘Iedereen doet het mam’

22.10.2024 21:29
puber only fans Bron: Unsplash

Als ouder verwacht je veel van je kinderen, maar een OnlyFans-account? Dat had Sandra (45) dus écht niet zien aankomen.

Ouders zijn wel wat gewend, toch? Slechte cijfers, ruzies met vrienden, rare kledingkeuzes – het hoort er allemaal bij. Maar op een gewone dinsdagmiddag, ontdekte Sandra iets waar ze totaal niet op voorbereid was: haar puber had een OnlyFans-account.

Dat gesprek over ‘online keuzes’

“Het begon vrij onschuldig, een vriend van mijn dochter maakte een opmerking die ik net kon opvangen. Iets in de trant van: ‘Wat vraag je per maand?’ Ik dacht eerst dat het over een spel ging of zo, tot de rest van de groep giechelend wegliep. Mijn alarmbellen gingen meteen af, en voor ik het wist, zat ik achter haar laptop. En ja hoor, daar was het: een OnlyFans-account. ‘Waarom?’, vroeg ik terwijl ik mijn adem probeerde te controleren. Haar antwoord? ‘Ach, gewoon, ik post niks raars, mam.’

Lees ook: Jennifer is actief op OnlyFans: ‘Ik heb een grote schare fans die goed voor mij betalen’

‘Iedereen doet het’

Volgens haar was het geen big deal, want ‘iedereen doet het.’ Natuurlijk. Want blijkbaar is dat tegenwoordig een argument. Ik probeerde kalm te blijven, maar ik kon alleen maar denken aan alle enge mensen die hierop afkomen. De foto’s die niet meer weggaan. Het idee dat ze zichzelf zo online zette, maakte me misselijk. Dus ja, ik ging gelijk in de ouder-modus: wat heb je gepost, wie ziet dit, hoe kom je erbij?

Het uitleggen aan een puber die denkt alles al te weten

Leg maar eens aan een 15-jarige uit dat er meer komt kijken bij online dingen dan alleen ‘likes’ en volgers. Ze vond het allemaal overdreven, want ‘ik post toch niks naakts.’ Maar dat is het punt niet. Je hoeft niks raars te posten voor het verkeerd gaat. En nee, een waarschuwing over privacy komt echt niet binnen. ‘Het is maar een account, mam, ik kijk het gewoon een beetje af bij anderen.’

De grenzen verkennen

Dit was duidelijk een poging om te testen hoe ver ze kon gaan. Maar het blijft een dunne lijn tussen uitleggen en verbieden. Ik kan natuurlijk niet elk moment alles controleren wat ze online doet, maar een OnlyFans-account ging me echt te ver. Samen hebben we uiteindelijk besloten dat het account verwijderd werd. Ze zei zelf dat het ‘gewoon een grapje’ was, en dat ze er niets mee van plan was.

Wat nu?

Het is opgelost, voorlopig. Maar dat ongemakkelijke gevoel blijft hangen. Want de digitale wereld verandert zo snel, en pubers groeien er helemaal in op. Toch heb ik de hoop dat dit gesprek niet voor niks is geweest.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.