Sommige vriendinnen kun je beter kwijt dan rijk zijn, zeker wanneer er maar weinig ruimte over blijft voor jezelf.
Lees verder onder de advertentie
Jaithly (33):
“We waren vriendinnen sinds de middelbare school. Met z’n vijven waren we, maar Mimi was degene die de gesprekken altijd domineerde. Ze was gezellig en gul, maar ruimte voor de andere vier in onze vriendinnengroep had ze niet; altijd wist ze de conversatie naar zichzelf te draaien. We lieten het allemaal gebeuren. Luisterden wanneer ze problemen had en lapten haar op na haar scheiding.
Tot mijn dochter drie jaar geleden werd geboren met een erfelijke aandoening en mijn leven in één klap veranderde. Mimi bezocht me in het ziekenhuis, maar ook daar ging het binnen een minuut over haar. Dat ik niet zomaar meer mee kon naar de kroeg nam ze me bovendien niet in dank af. Ik miste alle steun en begrip.
Toen mijn dochter een jaar was, heb ik een punt gezet achter de vriendschap. Sommige vriendinnen kun je beter kwijt dan rijk zijn. Met haar uit mijn leven voelde ik pas hoe ze me leegzoog. Mijn andere drie vriendinnen zien haar soms nog, maar met z’n vieren hebben we een nieuwe dynamiek gevormd, met plek voor iedereen én onze kinderen.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.