Push present: ‘Een beter cadeau had ik me niet kunnen wensen’

02.08.2024 17:00
cadeaus kinderen

Al maanden groeit er een nieuw mensje in je buik. Je kan niet wachten tot je haar eindelijk in je armen kan houden, maar als kersverse moeder heb je nog één zware taak, namelijk de bevalling.

Dat bevallen niet het leukste op de wereld is, hoeven wij jou natuurlijk niet te vertellen. Het hoort erbij en er van ons wordt maar verwacht dat we het wel even doen. Terwijl familie en vrienden vrolijk met schattige rompertjes komen om de komst van de baby te vieren, blijft de zware bevalling vaak onopgemerkt. Zou daar iets aan moeten veranderen? Op Instagram en Facebook deelden jullie alvast jullie gedachten hierover.

Lees ook – Vreselijke kraamcadeaus: ‘Aardappels uit eigen tuin’

Dit vinden jullie:

Rilana vindt het een goed idee, maar dan wel met een kleine kanttekening: ”Het moet geen naam krijgen zoals dit, dan wordt het een commercieel ding. Maar als je als man je vrouw verrast met een cadeautje waar ze blij van wordt, is dat natuurlijk altijd een goed idee.”

Vivian ziet het meer als een mooi aandenken: ”Ik vind het een mooi gebaar, je bent toch bijna een jaar van je leven aan het inleveren om een gezonde baby op de wereld te zetten. Het is gewoon een mooi aandenken aan een speciale en soms moeilijke periode.”

Het gaat om wat je tijdens de bevalling doet, zegt Celine: ”Nee, ik was al blij dat mijn vriend mij zo goed heeft geholpen tijdens de bevalling, en dat hij mij bijstond. Een beter cadeau had ik me niet kunnen wensen.”

Lees ook – Kraamcadeautoppers: deze moeders delen hun absolute hits

Laten we ook de kraamtijd niet vergeten, zo zegt Henriëtte: ”Nee, dat lijkt mij een bizar gebruik. Dat de partner de nieuwe mama in de kraamtijd ondersteunt en net zo betrokken is bij de baby vind ik vele malen belangrijker.”

Noelle heeft al alles wat ze nodig heeft: ”Het mooiste geschenk ligt dan in je armen.”

In sommige culturen is het zelfs heel normaal, zo ook bij Nina: ”In onze cultuur is dat heel normaal. Meestal is het een gouden sieraad.”

Hagar kreeg een wel heel leuk cadeau: ”Ik heb een abonnement op Kek Mama gekregen.”

Meepraten? Dat kan via onze Instagrampagina en Facebookpagina.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.