Sinds Rachel ”de Huismuts’ Siwaletti elke dag om 05.00 uur opstaat, kan ze de hele wereld aan. “Ik slaap beter, ik lees meer, leer veel en ben geduldiger dan ooit.”
Lees verder onder de advertentie
“Een paar maanden geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik sliep slechter dan ooit, en dat zegt wat, want ik heb heel mijn leven al moeite met inslapen. Alles heb ik geprobeerd; van meditatie tot medicatie, niets hielp. Dus pas als ik letterlijk omviel van vermoeidheid ging ik naar bed, dat was zelden voor half twee. Hierdoor raakte ik steeds vermoeider.”
Lees verder onder de advertentie
Toen viel haar oog op het boek Miracle morning, waarin met behulp van zes gewoontes in de ochtend meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn wordt beloofd. Het triggerde haar meteen. “Het idee is dat je elke dag een uur eerder opstaat dan normaal en dat uur helemaal aan jezelf besteedt, aan de hand van zes stappen die elk tien minuten duren.”
Miracle morning
Rachel verslond het boek en begon twee dagen later haar ‘nieuwe leven’. Met, vooruit, aanvankelijk lichte twijfel. “Normaal sta ik om zeven uur op om Pip en Rosie op tijd naar school te krijgen. Daar had ik al de grootste moeite mee, want ik snooze minstens acht keer voor ik eruit ga! Voor een miracle morning moest de wekker voortaan op zes uur, dat leek me onmogelijk.” Toch ging ze ervoor… en het werkte. “Wat blijkt? Je staat wezenlijk anders op als je daarvoor bewust kiest, als je besluit dat dit jouw uur is. Sterker nog: algauw besloot ik er nog een uur aan vast te plakken: van vijf tot zes uur doe ik mijn miracle morning en het uur erna besteed ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling: webinars kijken, opvoedboeken lezen. Uitsluitend dingen die voeden, niet vullen – dus domweg een serie bingen hoort daar niet bij.”
Lees verder onder de advertentie
Nieuw patroon
Dit nieuwe patroon vroeg wel om een kleine aanpassing, want wie om vijf uur opstaat, kan niet pas om half twee gaan slapen. “Tegenwoordig ga ik dus rond tienen naar bed, en het grootste cadeau is: ik slaap zonder problemen in en spring eruit zodra de wekker gaat. Ik win slaap én tijd – want wanneer de kinderen wakker worden ben ik al gedoucht en aangekleed. Ik begin mijn dag zonder haast en stress.” Omdat Rachel de miracle mornings niet als verplichting ziet, gaat het haar heel makkelijk af. “Ik ‘moet’ dit van niemand, ik gun mezelf dit: elk uur dat ik op deze manier aan mezelf besteed is meegenomen. In vakanties en de weekenden geniet ik juist enorm van de slow mornings, waarin we eindeloos in onze pyjama lopen en pas om elf uur ontbijten. Heerlijk.”
Lees verder onder de advertentie
Tegelijkertijd kijkt ze er tijdens die dagen alweer naar uit om vroeg op te staan: het geeft haar een gevoel van regie. “Vanuit een rustige start bepaal ik heel bewust zelf hoe mijn dag eruitziet. Ik laat me niet meer overnemen door de agenda, appjes, mailtjes of verwachtingen van anderen. Elke dag begin ik met een intentie: wat wil ik uit deze dag halen? Is dat bijvoorbeeld ‘ontspanning en joy’, dan maak ik de rest van de dag beslissingen op basis van die intentie. Dat betekent dat ik een zakelijk mailtje dat binnenkomt als de kinderen net terug van school zijn gewoon laat wachten tot die avond of de dag erna. Het is een constante reminder.”
Positieve uitwerking
Deze nieuwe leefstijl heeft een positieve uitwerking op Rachels relatie met haar kinderen. “Ik ben veel bewuster. Omdat ik de dag vanuit rust begin, kan ik alles wat gebeurt veel beter dragen. Dus is er grote ‘paniek’ om een verkeerd gesneden boterham, dan blijf ik kalm: door mijn rustige flow sta ik 10-0 voor op de rest van de wereld. Daarnaast kies ik om de paar weken een thema waarop ik wil focussen, de ene keer is dat marketing, de andere keer opvoeding: elke ochtend lees ik tien minuten in een interessant opvoedboek waar ik voorheen niet aan toekwam. Door al die persoonlijke ontwikkeling aan de hand van boeken en webinars sta ik steeds sterker in het leven. De ochtend geeft me verdieping en het verbreedt mijn horizon: mijn mentale kracht groeit per dag. Als ik mentaal en fysiek fit ben én goed slaap, dan kan ik alles aan in het leven, de zware en de mooie dingen.”
Lees verder onder de advertentie
Meer lezen? Het hele interview met Rachel staat in de nieuwste Kek Mama, nu in de winkels.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.