Roosmarijn (35), moeder van Niran (4) en Mila (1), wilde een rustige tweede bevalling, net als haar eerste. Met veel rust, attachment parenting en het liefst thuis, toen midden op de markt ineens de weeën losbarsten.
Lees verder onder de advertentie
“Ooit ging het verhaal viral van een vrouw die beviel in de supermarkt. Het zal je maar gebeuren, dacht ik. Dus stippelde ik mijn bevalling bij mijn eerste kind nauwkeurig uit. Veel rust, het liefst thuis, in bad, en alles moest natuurlijk. De baby zou niet bij me weggehaald mogen worden, we zouden hem niet wassen en mocht het onverhoopt anders lopen, dan golden die regels in het ziekenhuis waar mogelijk nog steeds.
Het liep zoals ik hoopte, dus toen ik zwanger raakte van onze tweede dochter wist ik zeker dat ik dit bevallingsplan zou herhalen. Niet dat ik me daar heel druk om maakte, want ik was ‘pas’ 37 weken zwanger. Ik had nogal een craving voor groente, dus toog ik met mijn vriend en dochter, zoals elke zaterdag, naar de markt. En daar, pal voor de bloemenkraam, barstten de weeën los. En niet geleidelijk: ik kreeg de volle mep. De auto stond minstens een kilometer verderop geparkeerd, dit redde ik met geen mogelijkheid.
Lees verder onder de advertentie
De marktkraamhouder belde de ambulance, die binnen tien minuten voorreed. Daar constateerde de broeder zeven centimeter ontsluiting, reden om meteen door te rijden naar het ziekenhuis. Daar ging mijn plan. En gelukkig maar, want een halfuur later was Mila er. Niks natuurlijk bevallen en attachment parenting; binnen een minuut lag ze op een commode ver van mij verwijderd. Maar het was goed zo.”
Dit artikel staat in Kek Mama 01-2021.
Meer verhalen over geld en gezin? We selecteren de mooiste in onze nieuwsbrief >
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.