YouTuber, ondernemer en coach Sanny Verhoeven zocht tien jaar geleden naar geluk en heeft het inmiddels gevonden. Niet dat dat betekent dat het huis altijd geordend is, de kinderen (4 en 5) in het gareel lopen en ze haar man Jorg nooit achter het behang wil plakken. Maar dat hoeft dus ook helemaal niet, zo leerde ze. Deel I: over Sanny.
Lees verder onder de advertentie
Als@Sannyzoektgeluk kennen we je als de positiviteit zelve, maar jij stapt toch ook zeker weleens met het verkeerde been uit bed? “Omdat ik lesgeef in mindset, denken veel mensen dat die van mij altijd maar positief is. Maar, ik pieker net zo goed. Of heb ook weleens een baaldag. Het verschil is: als ik daarin zit, ben ik daarvan bewust. Veel mensen zijn dat niet. Ze mopperen en ze klagen, maar zijn zich er niet echt van bewust dat ze in een mineur zijn. Dat maakt het lastiger er iets aan te doen. Heb ik een baaldag, vraag ik mezelf één ding af: wat helpt om mijn humeur te veranderen?
Lees verder onder de advertentie
Mijn quick fix is de muziek keihard aan en gaan dansen. Juist als ik er geen bal zin in heb. Zodra je gaat springen, maakt je lichaam endorfine aan – het gelukshormoon. In vijf seconden voel je je al beter, maar je moet het wél even doen. Dat geef ik mijn kinderen ook mee. Grote kans dat je ons in de ochtend al ziet springen. Dat betekent niet per se dat we op dat moment in feeststemming zijn, wel dat we de dag zoals ‘ie was een stukje mooier maken.”
Was bij jou thuis vroeger het glas altijd halfvol? “Ik kom wel uit een positief nest. Zeker mijn moeder focust zich altijd op wat er wél goed gaat. Ze zorgde er vroeger ook altijd voor dat mijn zus en ik niet in het negatieve bleven hangen en bedacht weer iets vrolijks. Hup, eropuit en de schouders eronder. Voor negativiteit was er niet veel ruimte. Het grappige is dat ik mijn moeder nu meegeef dat dat er juist wel even mag zijn. Als mijn kinderen huilen, zeg ik altijd: ‘huil maar even’. Daarmee laat je zien dat alle emoties er mogen zijn, ook de negatieve. Dat is belangrijker dan het meteen te willen oplossen. Plus: in drie snikken is het vaak wel voorbij.”
Lees verder onder de advertentie
Is er een kant van jou waarover volgers zich verbazen? “Mensen die me alleen kennen van mijn meditatievideo’s denken dat ik áltijd zo rustig en bewust praat, maar dat is ook maar mijn rol als meditatieteacher. Zien ze me op een feestje, zien ze een heel andere Sanny. Die uit haar dak gaat, op haar kop staat, raar danst. Dat ben ik ook, feestjes zijn echt mijn uitlaatklep. Mijn manier van ontspannen. Heerlijk om de kinderen naar opa en oma te brengen, een hotel te boeken en samen los te gaan. Jorg en ik zijn daarin precies hetzelfde. Ik werk met veel plezier heel gedisciplineerd aan mijn doelen, om dat in balans te brengen vind ik het heerlijk om af en toe even helemaal door het geluid te gaan.”
“Zien ze me op een feestje, zien ze een heel andere Sanny. Die uit haar dak gaat, op haar kop staat, raar danst”
Hoe vaak ga jij door het geluid? “Iedere maand hebben Jorg en ik wel een feestje. Onze vriendengroep gaat nog net zo los als wij. Ook nu er kinderen zijn. Lekker dansen. We doen ook nog gewoon aan huisfeestjes. Dat vind ik nog net zo leuk als tien jaar geleden. Al merk ik wel dat ik ouder word: haal ik nu een nacht door na Wildeburg moet ik daar tegenwoordig wel twee weken van revalideren, haha.”
Jij zegt regelmatig dat we geen genoegen moeten nemen met een 6 of 7.Wat voor cijfer geef je je eigen leven? “Een negen. Ik ben extreem gelukkig in mijn huis en ik zit lekker in mijn lichaam qua energie en fitheid. Heel eerlijk: twee maanden geleden was het wel een zes of zeven geweest. Ik ben namelijk gevoelig voor een winterdepressie, ga niet zo goed op die donkere dagen. Toen ik merkte dat ik moe en chagrijnig werd, koos ik er bewust voor rustiger aan te doen. Dan ben ik minder efficiënt, maar voel ik me direct beter. In de zomer is het eigenlijk altijd een tien: zodra de zon maar een beetje schijnt, ren ik naar buiten.”
Lees volgende week deel II waarin Sanny Verhoeven vertelt over struikelen én succes, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.