‘Ik wil geen seks hebben als mijn dochter in de co-sleeper slaapt’

25.09.2024 22:33
seks baby co-sleeper Bron: Unsplash

Seks na de bevalling is niet altijd makkelijk. Je lichaam is veranderd en je bent chronisch moe, maar er zijn ook andere obstakels. Zo wil Brenda (33) niet met haar man rollebollen als haar dochtertje van vier maanden in de co-sleeper ligt.

“Mijn man Bram en ik hebben een prachtig dochtertje van vier maanden. Sinds een maandje zijn we ook weer intiem met elkaar, wat heel fijn is, maar wat ook voor discussies tussen ons zorgt. Wanneer we in bed liggen en als ons engeltje eindelijk slaapt hebben we namelijk even tijd voor elkaar. Maar ja, dat engeltje ligt dus pal naast ons, in de co-sleeper die we naast het bed hebben staan.

Schat zullen we…?

Bram ziet het probleem er niet voor in. Regelmatig voel ik ineens een hand op mijn been terwijl hij fluistert: ‘Schát, zullen we…?’

Mijn brein schakelt dan meteen naar de paniekstand. Want hallo, er ligt een baby naast ons! Onze baby! Dat kleine meisje, ons lieve hummeltje van vier maanden oud, ligt daar letterlijk een halve meter van ons verwijderd, te slapen in haar co-sleeper. En ik zie het gewoon niet zitten. Ik bedoel, ik voel me al net een melkfabriek de hele dag en dan moet ik nu, terwijl ze ligt te slapen, ineens in de stemming komen? Met háár erbij?

Lees ook: Patrick over co-sleeping: ‘Vanaf het moment dat onze zoon bij haar in bed ging, hebben we nooit meer samen geslapen’

Hij bedoelt het goed hoor. Hij zegt nog: ‘Ze slaapt toch? Ze merkt er niks van.’ Ja, oké, dat snap ik. Maar toch, ergens in mijn hoofd gaat er iets mis. Alsof ik het gevoel heb dat ik straks moet uitleggen waarom mama en papa op een wel héél bijzondere manier ‘knuffelen’. Ik weet het niet, maar de gedachte dat er een baby naast me ligt, haalt gewoon elke vorm van romantiek eruit. Alsof ik word bekeken. Zelfs al is ze diep in dromenland, het voelt niet oké.

Niet de juiste tijd en plaats

Ik heb dit ook aan Bram uitgelegd, maar blijkbaar denkt hij: ze is gewoon moe, daar denkt ze morgen wel anders over. Maar nee, morgen denk ik er niet anders over, want morgen ligt ze er weer! Ze ligt er altijd! En ik ga niet midden in de nacht onze dochter naar haar eigen kamer sjouwen alleen maar zodat wij even… je weet wel. et

Morgen ligt ze er weer! Ze ligt er altijd!

Ik wil best geloven dat er mensen zijn die hier totaal geen moeite mee hebben. Ik heb het ook aan vriendinnen gevraagd en die beweren dat ze gewoon, met kind in dezelfde kamer, vrolijk verder gaan. Maar ik? Ik krijg dat niet in mijn hoofd rechtgetrokken. Er is een tijd en een plaats voor alles, en laten we eerlijk zijn: sinds we die co-sleeper naast het bed hebben staan, is dit gewoon niet de juiste tijd of plaats.

Misschien wordt het tijd dat ze naar haar eigen kamer gaat, denk ik dan soms. Maar aan de andere kant, ze is pas vier maanden oud. Ze hoort nog lekker bij ons. En dus blijft die co-sleeper nog even staan en moeten we maar een andere oplossing verzinnen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.