Marlous (38) heeft een hectische baan, een man, een kind… én migraine. Een druk bestaan dus, waarbij ze zware hoofdpijnaanvallen kan missen als kiespijn. Daar heeft haar migraine af en toe echter lak aan. Maar dit krijgt haar er niet onder. Ze probeert de aanvallen te ‘plannen’ om er zo meer grip op te krijgen.
Lees verder onder de advertentie
Marlous is moeder van zoon Job (2,5) en werkt vier dagen per week als tekstredacteur bij een culinair tijdschrift. Voldoende rust, iets hartigs eten en een kop koffie drinken helpen.
Even rust nemen
“Ik weet wat ik moet doen. Het is belangrijk dat ik gewoon accepteer dat het even niet anders is en dat ik probeer wat rust te nemen. Dan gaat de migraine het snelst over. Omdat licht en geluid haar hoofdpijn verergeren, blijft ze tijdens een aanval het liefst binnen. “Ik ga niet liggen, dan wordt het erger. Als ik medicijnen inneem, ben ik zo’n twee uur uit de roulatie, daarna gaat het wel weer. Job gaat dan even naar mijn ouders en als mijn vriend thuis is, neemt hij de zorg voor zijn rekening. Het helpt me ook om iets hartigs of zouts te eten, zoals een cracker met kaas of een kop drinkbouillon. En ik heb het gevoel dat ik van koffie een positieve oppepper krijg.”
Lees verder onder de advertentie
Werkafspraken
“Mijn moeder heeft ook last van migraine. Zij was er vroeger vaak heel ziek van. Soms was ze dagenlang misselijk en dan lag ze op bed. Of ze lag in een bepaalde houding op de bank, dan moesten wij een beetje rustig doen. Gelukkig heb ik het meer onder controle.” Op haar werk heeft ze afspraken gemaakt. “Als ik ’s morgens wakker word met hoofdpijn, bel ik dat ik kom zodra de pijn is gezakt. Die tijd haal ik dan zoveel mogelijk in. Zo hoef ik me niet elke maand ziek te melden. Dat wederzijdse begrip en vertrouwen is fijn. Dan hoef ik me daarover niet te druk te maken.”
Lees verder onder de advertentie
Plannen, plannen, plannen
“Nu ik moeder ben, begrijp ik beter waarom mijn moeder het altijd tot het laatste moment probeerde vol te houden. Ze wilde ons er niet mee belasten. Ik probeer ook mijn omgeving niet tot last te zijn. Mijn migraine is hormoon gerelateerd, dus ik weet dat ik het vaak krijg als ik ongesteld word. Wat dat betreft kan ik het redelijk ‘plannen’. Ik slik m’n pil vaak een maand of twee door, zodat ik niet elke vier weken aan de beurt ben. Het is geen garantie dat de hoofdpijn dan wegblijft, maar meestal gaat het goed.” Als ik toch een aanval krijg, is het is belangrijk dat ik toegeef aan het feit dat ik migraine heb – hoe graag ik ook door wil gaan. Dus néém ik even die paar uur rust. Op die manier kan ik daarna weer sneller functioneren.”
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Wie K3 zegt, denkt aan vrolijke liedjes, kleurrijke outfits en een flinke dosis nostalgie. Maar in het RTL-programma Renze op Zondag werd aan de talkshowtafel een verrassend geheim onthuld door Miquel Wiels, de tekstschrijver van K3. In het liedje Kuma Hé zit namelijk een spicy boodschap verscholen.