Eind 2021 bevalt Melissa Klement (35) met een keizersnede van haar zoon, Frenky. De bevalling loopt alles behalve zoals gepland: zij verliest een nier, hij loopt hersenschade op.
Lees verder onder de advertentie
Wanneer Melissa 26 weken zwanger is, wordt bij Frenky een zeldzame darmafsluiting ontdekt, een ‘double bubble’. Gelukkig is dit goed te opereren, maar als gevolg heeft Melissa te veel vruchtwater in haar buik. Hierdoor bestaat er een risico op het loslaten van de placenta en een te vroege bevalling. Ze komt dan ook onder strikte controle in Nijmegen.
Lees verder onder de advertentie
Reden voor Melissa om voor een geplande keizersnede te gaan. Dat vinden ze bij het Radboud niet nodig. Zij adviseren om met een punctie de grote hoeveelheid vruchtwater weg te laten lopen en daarna natuurlijk te bevallen. “Ik leed veel pijn en werd ook steeds banger. Ik dacht steeds vaker: als thuis mijn vliezen breken, zijn we misschien te laat en zijn Frenky en ik er misschien niet meer”, vertelt Melissa.
Meerdere fouten
Ze bevalt – niet geheel zonder problemen – in het universitair ziekenhuis in Nijmegen. Maar ook na de bevalling zijn er meerdere fouten gemaakt volgens Melissa. Zo wordt haar urineleider ‘overhecht’ waardoor ze een nier verliest en wordt dat pas na drie maanden ontdekt. Ook bij Frenky zijn er problemen: hij komt met zuurstofgebrek ter wereld en later wordt bekend dat hij een ‘hersenbloeding’ heeft gehad. Nu is hij waarschijnlijk aan beide ogen half blind. Tegen het AD zegt ze daarover: “Het had allemaal niet zo hoeven aflopen, als ze hadden gehandeld zoals afgesproken en me vlak voor de bevalling niet zo aan mijn lot hadden overgelaten. En ook daarna naar me hadden geluisterd.”
Lees verder onder de advertentie
Beroepsgeheim
Een woordvoerder van het ziekenhuis laat aan het AD weten dat het Nijmeegse ziekenhuis ‘betreurt wat er is gebeurd’: “We proberen altijd te leren van complicaties. We hebben herhaaldelijk aangeboden met de familie in gesprek te gaan”.
Lees verder onder de advertentie
Na de klacht van Melissa heeft het Radboudumc dan ook onderzoek gedaan. Hun conclusie? Er zijn geen verwijtbare fouten gemaakt en er is sprake van een onverwachts probleem: “De zorgprofessionals hebben de spontaan intredende bevalling adequaat opgepakt en volgens protocol gewerkt. Ze hebben niet onzorgvuldig gewerkt. Daarom is het Radboudumc niet aansprakelijk”.
Crowdfunding
Melissa is het niet eens met de conclusie van het Nijmeegse ziekenhuis, dat ze geen schuld zouden hebben en stelt het Radboudumc aansprakelijk. Voor de schade aan haarzelf, haar zoon én de (mogelijke) gevolgen. Daarom startte ze een crowdfunding op gofundme.com. Het geld wat Melissa hiermee ophaalt is voor juridische bijstand en een onderzoek door onafhankelijk medisch adviseur.
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]