Wat jouw sterrenbeeld-element zegt over je moederschap: vuur, water, lucht of aarde?

13.10.2024 09:00
sterrenbeeld

We weten allemaal dat moederschap geen handleiding heeft (was het maar zo!), maar wat als de sterren ons een klein handje kunnen helpen? Elk sterrenbeeld is verbonden aan een van de vier elementen: vuur, water, lucht of aarde. 

En geloof het of niet, deze elementen zeggen iets over jouw moederschapsstijl! Kijk even mee naar wat jouw element over jou als moeder zegt.

Vuurmoeders: Ram, Leeuw, Boogschutter

Vuurmoeders zijn energiek, vol passie en een tikkeltje avontuurlijk. Jij bent de moeder die het liefst altijd op pad is met de kids, klaar voor het volgende avontuur. Speeltuin, boswandeling, of een spontaan weekendje weg? Jij regelt het! Maar pas op, je vurige karakter kan zich soms ook uiten in korte lontjes. Weet dat jouw enthousiasme aanstekelijk werkt en je kids vinden jou de coolste mama ooit – vol energie en altijd klaar voor actie!

Jouw superpower als moeder: Je kids voelen zich altijd gestimuleerd en uitgedaagd. Jij haalt het beste in ze naar boven.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden zijn ware fashionista’s

Watermoeders: Kreeft, Schorpioen, Vissen

Als watermoeder ben je zorgzaam, intuïtief en emotioneel verbonden met je kinderen. Jij voelt precies aan wat er speelt – zonder dat ze iets hoeven te zeggen. Je creëert een huis vol warmte en geborgenheid, waar je kinderen altijd terecht kunnen. Je kunt intens genieten van de kleine momenten: knuffelen op de bank, een goed gesprek of gewoon samen stil zijn. Het enige waar je op moet letten? Soms kun je té veel opgaan in de emoties van je kinderen, waardoor je jezelf vergeet.

Jouw superpower als moeder: Je hebt een zesde zintuig voor de behoeftes van je kinderen. Jij bent hun veilige haven.

Luchtmoeders: Tweelingen, Weegschaal, Waterman

Luchtmoeders zijn sociale vlinders en echte denkers. Jij houdt van een goed gesprek met je kinderen, ongeacht hun leeftijd. Jij prikkelt hun nieuwsgierigheid, leert ze om kritisch na te denken en moedigt ze aan om hun eigen mening te vormen. Regelmatig zit je aan de keukentafel met je kids te filosoferen over van alles en nog wat – en dat vinden ze geweldig! Maar, luchtmoeders kunnen soms ook wat ‘in hun hoofd’ zitten en vergeten om de emotionele kant van het moederschap aandacht te geven.

Jouw superpower als moeder: Je voedt je kids op tot slimme, nieuwsgierige wezens die niet bang zijn om hun mening te delen.

Lees ook – Ben jij een goede zoener? Check het hier aan de hand van je sterrenbeeld

Aardemoeders: Stier, Maagd, Steenbok

Aardemoeders zijn de rots in de branding. Jij zorgt voor structuur, stabiliteit en een huis waar alles op rolletjes loopt. Jouw kinderen weten altijd waar ze aan toe zijn en dat geeft ze een veilig gevoel. Je bent praktisch ingesteld en houdt ervan om de touwtjes in handen te hebben. De enige valkuil? Soms kun je zo gericht zijn op het regelwerk, dat je vergeet te genieten van de spontaniteit van je kinderen. Maar wees gerust, jouw steady aanwezigheid maakt jou tot de ultieme supermama!

Jouw superpower als moeder: Je bent altijd een betrouwbare en stabiele factor in het leven van je kinderen. Ze weten dat ze op je kunnen rekenen.

Of je nu een vurige avonturier bent, een zorgzame watermoeder, een luchtige denker of een steady aardemoeder – jouw sterrenbeeld-element laat zien dat elke moeder haar eigen superkrachten heeft! Moederschap is tenslotte geen one size fits all. Het draait om balans, liefde, en… een beetje magie van de sterren natuurlijk.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.