Deze 4 sterrenbeelden zijn gemaakt voor the cosy season en omarmen de herfst het meest

27.09.2024 21:00
vrouw op bank kop thee deken Foto: Getty Images

Terwijl sommigen nog steeds treuren om het einde van de zomer, bloeien vier sterrenbeelden juist helemaal op in deze periode. De blaadjes vallen van de bomen, de temperaturen dalen en deze sterrenbeelden voelen zich helemaal in hun element.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Dit sterrenbeeld ademt herfst. Mysterieus, intens en altijd een beetje duister: dit is het seizoen waarin de Schorpioen eindelijk kan stoppen met doen alsof hij van zonneschijn en gezelligheid houdt. De dagen worden korter, de nachten langer, en dat betekent dat de Schorpioen kan opgaan in diepe gedachten, donkere boeken en lange avonden voor het raam, starend naar de regen met een kop thee in de hand. Herfst betekent voor de Schorpioen dat alles en iedereen om hen heen eindelijk een beetje melancholisch is – precies hoe ze het graag hebben.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Terwijl de Schorpioen zich richt op de duistere kant van de herfst, is de Maagd veel meer bezig met de praktische kant van het seizoen. De herfst staat voor verandering, opruimen en loslaten, en dat past precies bij de georganiseerde aard van de Maagd. Die vallende bladeren? Voor een Maagd zijn ze een prachtige metafoor voor het verwijderen van alle rotzooi in hun leven. Geen tijd voor chaos, tijd voor structuur!

Herfst is ook de tijd voor cozying up met dikke dekens en boeken, en laat de Maagd daar nu net dol op zijn. Er is niets wat hen blijer maakt dan een gestructureerd middagje met een dampende mok thee, een goed boek en misschien zelfs een lijstje van herfstige to-do’s (want ja, die moeten er altijd zijn).

Stier (20 april – 20 mei)

De Stier is misschien het sterrenbeeld dat het meest geniet van de smaak van de herfst. Ja, ze houden van comfort, van lekker eten en van alles wat decadent is – en laat de herfst nu net het seizoen van de comfort food zijn. Pompoensoep, warme stoofschotels en eindeloze hoeveelheden chai lattes? Geef het aan een Stier en ze zijn gelukkig.

Maar het gaat niet alleen om eten. De herfst biedt ook de perfecte sfeer voor knusheid, en dat is de ultieme vibe voor een Stier. Oversized truien, zachte dekentjes en avonden voor de open haard zijn precies wat de Stier nodig heeft om helemaal in balans te komen. Voeg daar een goed glas wijn aan toe, en je zult de Stier nooit horen klagen over de kou.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn estheten en hebben een oog voor schoonheid. Wat is er mooier dan de herfst, met zijn prachtige kleuren en perfecte Instagram-waardige uitzichten? Voor de Weegschaal is de herfst een feestje voor de zintuigen. Al die mooie bomen die in vuur en vlam lijken te staan? Ja, daar gaat een Weegschaal van blozen.

Bovendien is de Weegschaal gek op harmonie, en de kalme, serene sfeer van de herfst is precies wat ze nodig hebben. De zomer mag dan vol chaos en drukte zijn geweest, maar de herfst brengt rust, balans en de kans om weer in contact te komen met hun innerlijke zen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.