huisjeboompjeblogje houdt een oogje in het zeil: “Mijn kind heeft een telefoon gekregen op voorwaarde dat er volledige transparantie is. Ik ben verantwoordelijk voor mijn dochter, dus ja ik kijk af en toe in haar telefoon. Dat weet ze. Als ze ouder is mag ze het zelf weten, maar voor nu zijn er regels en die zijn er om haar te beschermen en behoeden tegen nare dingen.”
nylenna vraagt zich ook af waarom het stiekem moet: “Waarom stiekem? Ik vind het de verantwoordelijkheid van ouders dat ze regelmatig meekijken. Veel ouders hebben geen weet van wat hun kind online uitspookt. Als docent in het voortgezet onderwijs zie ik pesterijen, bedreigingen, afpersing en sextortion met behoorlijke regelmaat voorbijkomen. Ouders hebben meestal geen weet wat hun kind doet en/of voor hun kiezen krijgt via Snapchat, WhatsApp, TikTok en Discord.”
b.i.b.i.d.l. vindt dat stiekeme gedoe ook maar niets: “Stiekem vind ik niet oké, maar soms vraag ik gewoon of ik even mag kijken. Of eigenlijk zeg ik het dat ik ga kijken. Net zoals dat je kijkt of je kind veilig fietst of klimt. Is je taak als ouder.”
clairevanhaut is het vast niet eens met het feit dat Linda’s nichtje van vier maanden een iPhone heeft: “Niet te jong een telefoon geven (middelbare school is vroeg zat ) en het is afhankelijk van het kind of er wel of geen controle nodig is.”
hofsteesusan vindt dat kids wel een handje kunnen gebruiken: “Stiekem? Niets stiekem. Dit was de voorwaarde. En ik zou het iedereen aanraden. Het niet doen vind ik veel raarder. Hoe zouden ze moeten weten hoe om te gaan met Whatsapp en andere socials zonder vlieguren te maken? Foutjes zijn in het begin relatief onschuldig en geven aanleiding voor goede gesprekken en uitleg. Hoe leren ze anders omgaan met telefoon gebruik?”
Voor kimvanbekkum is het heel simpel: “Ik kijk wanneer ik wil en hoe vaak ik wil. De voorwaarden voor de telefoon… dat doe ik waar ze bij is en waar ze niet bij is. Simpel zat!”
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.