Tot half twaalf in pyjama, geen reistijd, minder rennen en vliegen: er zitten best wat voordelen aan thuiswerken. Maar ook genoeg nadelen (lees: gillende kinderen, ongezellig, veel afleiding). Wat vinden jullie fijner? We vroegen het op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
De meningen lopen uiteen.
Simone: “75% thuis/25% kantoor zou ik ideaal vinden.”
Brigitte: “Combinatie is het beste; thuiswerken is ideaal met ophalen van kinderen etc, maar voor het sociale contact is kantoor weer veel fijner dan de zolderkamer.”
Norma: “Liever thuis, op kantoor krijg is veel te veel prikkels binnen die ik niet altijd kan wegfilteren. En thuiswerken scheelt mij ook reistijd die ik weer aan andere dingen kan besteden.”
Linda: “Het fijnst werk ik op kantoor. Ik heb thuis helaas geen aparte werkkamer en zit met 2 beeldschermen aan de eettafel. Ik kan me minder goed concentreren omdat ik mezelf enorm in de weg zit. Het kletspraatje met collega’s, de werkomgeving en er gewoon even uit vind ik heel fijn. Thuis zit ik in m’n joggingpak, zonder make-up. Als ik naar m’n werk ga tut ik me altijd op en heb ik gewoon kleren aan voor op kantoor. Yes doe mij maar kantoor!”
Lilian: “Thuis! Veel rustiger en ik kan veel beter geconcentreerd werken! En overleg via teams gaat prima en dan heb ik alsnog contact met collega’s! Win-win!”
Suzanne: “Kantoor gaat veel beter… Thuis voel ik mij verantwoordelijk voor het huishouden en andere zaken. Leidt te veel af.”
Annemarie: “Ik ben blij dat ik flexibel thuis kan werken, maar werk wel het liefst op kantoor. Dan kan ik me meer focussen op mijn werk. Bovendien vind ik het contact met mijn collega’s erg prettig.”
Kelly: “Laat mij maar lekker naar kantoor gaan! Beetje mensen om me heen. Sociale contacten, gezelligheid. Daar haal ik veel meer energie uit dan de hele dag alleen boven in mijn slaapkamer achter mijn bureau te zitten.”
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.