‘Ze stuurde me een tikkie van 250 euro voor een babyshower’

16.09.2024 23:17
babyshower tikkie Bron: Pexels

Babyshowers zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in ons kikkerlandje. Er géén hebben, lijkt soms zelfs een beetje zielig, maar toch is het niet altijd alleen maar leuk. Zo schrok Laura zit rot toen ze een tikkie kreeg van 250 euro voor een babyshower van haar vriendin.

“Laatst was ik uitgenodigd voor de babyshower van mijn vriendin Marieke. Ik dacht: gezellig, lekker cakejes eten, foute spelletjes doen, dat soort dingen. Maar toen kreeg ik een bericht van de vriendin die het organiseerde met de vraag of ik mee wilde doen aan een gezamenlijk cadeau. Superleuk idee, toch? Totdat ik zag wát ze van plan was om te kopen. Namelijk: een Artipoppe draagzak en een Stokke Tripp Trapp stoel.

Honderd euro per persoon

Anyhow, ik dacht: goed, leuk dat we dat met z’n achten doen, hoeveel kan dat nou helemaal zijn? Nou, dat kwam uit op zo’n honderd euro per persoon. Honderd euro. Voor een draagzak en een stoel. Begrijp me niet verkeerd, ik gun Marieke het allerbeste, maar honderd euro? Dat is toch een bedrag waarvan ik eerder denk: dit spaar ik voor een citytripje of zo. Maar goed, oké, ik deed mee. Want ja, anders ben je die gierige vriendin. En ik dacht dat we het daarmee wel gehad hadden qua kosten, maar oh boy, was I wrong.

Shared dining

De babyshower zelf was in een restaurant. Geen huiselijke sfeer met cupcakes en slingers, nee nee, we gingen fancy doen. Oké, dacht ik. Lekker een drankje en wat hapjes, kan best leuk worden. Maar wat niemand van tevoren had gezegd, was dat het een luxe shared dining zou worden én dat alles op eigen kosten zou zijn.

Lees ook: Test: ben jij een havermelk-moeder?

Het hapje en drankje dat ik voor ogen had, liep uit op iets heel anders. Iedereen bestelde de ene na de andere mocktail – zo’n alcoholvrije cocktail die net zoveel kost als een normale – en de hapjes bleven komen. Het was net een lopend buffet, maar dan à la carte. Ik zat daar een beetje ongemakkelijk met mijn watertje, terwijl ik me steeds meer afvroeg hoe dit zou eindigen.

Nou, spoiler alert: het eindigde met een rekening van 150 euro per persoon. Jep, per persoon. Want natuurlijk moesten we ook allemaal meebetalen voor Marieke’s deel. Begrijpelijk, ze is de zwangere in kwestie, maar serieus? Ik had dus voor mezelf alleen wat water gehad en een bordje nacho’s waar ik amper van gegeten had, en toch zat ik met die rekening van 150 euro opgescheept.

Ik moest echt even slikken toen ik een Tikkie ontving van in totaal 250 euro. Toch durfde ik niets te zeggen, want tja, wat zeg je? ‘Sorry, ik betaal liever niet voor een avond die ik amper heb meegemaakt en voor cadeaus die mijn maandsalaris overschrijden?’ Dus les geleerd: volgende keer vraag ik even wat het prijskaartje is vóórdat ik ‘ja’ zeg.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.