‘Maammm, mag ik dit?’ Kom jij deze periode vol feestdagen de supermarkt ook niet meer uit zonder 378 vragen over nieuw speelgoed? Keks Marloes heeft de ultieme tip die je en public een driftbui van je kind bespaart.
Lees verder onder de advertentie
“Ik stond op zondagmiddag met mijn dochter in de supermarkt. Even snel een boodschap doen en nog een cadeautje scoren voor ons buurmeisje die zeven was geworden. Maar in deze Sinterklaasperiode is even snel een boodschap doen het equivalent van drama en driftbuien.
Lees verder onder de advertentie
Speelgoedparadijs
Rondom Sinterklaas veranderen supermarkten in een speelgoedparadijs en elk jaar lijkt het assortiment uitgebreider te worden. Ik speurde snel tussen de houten puzzels en treintjes naar de leeftijd 7+. Dat kon ik natuurlijk niet vinden. Mijn peuter had ondertussen natuurlijk wel iets gezien dat zij wilde hebben. Ze had een enorme Peppa Pig racebaan op het oog, waar groot 3+ op stond. Gelukkig kan ze nog niet lezen.
Toen kwam ze met de gevreesde vraag: ‘Mammm, mag ik deze?’ Ik keek er naar en mijn eerste gedachte was ‘nee natuurlijk niet!’ Ik koop namelijk nooit in een impuls speelgoed voor haar.
Lees verder onder de advertentie
De laatste keer dat ik dit hardop zei, uitte het zich in een driftbui waar je u tegen zegt. Ik besloot het nu anders aan te pakken. ‘Nee lieverd, dat kunnen we nu niet meenemen, maar je kan het wel op je verlanglijstje zetten voor Sinterklaas.’
Debatteren voor gevorderden
Daar nam mijn sterke-wil-peuter natuurlijk geen genoegen mee. ‘Waarom kunnen we het dan nu niet meenemen?’ vroeg ze. Ik besloot de vraag te negeren en te beginnen over de yoghurt naast het speelgoedvak. ‘Welke yoghurt vind jij lekker? Zullen we die lichtblauwe meenemen?’ vroeg ik haar. Maar ze hield voet bij stuk. Als je wilt discussiëren met mijn driejarige over waarom ze wel of niet speelgoed mag, is een cursus debatteren voor gevorderden niet overbodig.
Lees verder onder de advertentie
Schrijf je in voor de Kek nieuwsbrief
Meer Kek Mama in je inbox, speciale (win)acties, kortingen en exclusieve interviews. Die wil je niet missen!
Magische toverwoorden
Toen bedacht ik me dat ik op Instagram een tip van influencer Nina Pierson had gelezen die ik weleens wilde uitproberen. ‘Laten we er een foto van maken met mijn telefoon, dan vergeten we het niet en kun je het later op je sinterklaaslijstje zetten’ probeerde ik.
Lees verder onder de advertentie
Het leken wel magische toverwoorden, want ze nam er genoegen mee. De doos van de Peppa Pig racebaan was net zo groot als m’n peuter. Ze poseerde met een grote glimlach, zo trots dat haar onderhandeling succesvol was verlopen en ze de racebaan in the pocket had. Ik liet haar lekker in die waan en we liepen vervolgens rustig verder door de winkel. Ik kon het bijna niet geloven. Dit werkte als een (houten speelgoed)trein!
Gouden tip
Dus voor alle moeders die verhitte discussies in de supermarkt of speelgoedwinkel tijdens de feestdagen willen voorkomen, onthoud dezetip. Laat je kind voortaan een foto met jouw mobiel maken van het speelgoed item dat ze willen hebben. Zo bespaar je jezelf een driftbui van je kind in de supermarkt. Ik weet het, het klinkt zo simpel dat je bijna niet kunt geloven dat het werkt. Probeer het maar, zou ik zeggen!”
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.