Deborah: ‘Hop, daar ging de tondeuse over het hoofdje van mijn baby’

02.10.2024 17:00
baby lang haar piekhaar

Niko, het zoontje van Deborah (35) hield er nogal een flamboyant kapsel op na. Zijn haar stond eigenlijk gewoon recht overeind, ook toen het langer werd. En na een tijdje kon ze dat niet meer aanzien.

“Goed, ik zal meteen toegeven: het was niet mijn beste idee. Ik zou het dan ook niet aanraden om het haar van je baby te millimeteren. Ik weet niet of hier mijn hormonen de schuld van kan geven, maar het leek echt een goed idee. Aanvankelijk.

Ons zoontje Niko werd geboren met slechts enkele pluizige haartjes, wat binnen no time allemaal was uitgevallen. De maanden erna was hij zo kaal als een knikker. Ik weet dat je dat niet over je eigen kind mag zeggen, maar het maakte hem er niet echt knapper op. Baby’s met veel haar zien er toch altijd wat knapper uit, vind ik zelf.

Lees ook: Van klittenbos naar zachte haardos: deze mama heeft dé hack om Barbieharen te wassen

Toen zijn haar eindelijk begon te groeien, was ik dus helemaal blij. Het begon met kleine stekeltjes, heel schattig eigenlijk. Totdat die stekels vijf centimeter lang waren en nog steeds niet plat gingen liggen. Het zag er gewoon echt niet uit. Of we het nu nat maakten of met gel in het gareel probeerden te houden, het hielp allemaal niks. Hij leek wel een van de Stampertjes uit Pluk van de Petteflat.

Tondeuse

In wat mijn man achteraf ‘een vlaag van verstandsverbijstering’ noemt, heb ik op een dag de tondeuse gepakt en die over Niko’s haren gehaald. Mijn man was niet eens thuis, het was een behoorlijke opwelling. Toen hij thuis kwam, kwam hij niet meer bij van het lachen. Dit zag er zo mogelijk nog stommer uit. Achteraf heb ik het nog netjes moeten maken, terwijl mijn man Niko vasthield, want Niko zat natuurlijk totaal niet stil terwijl ik zijn haar probeerde te millimeteren.

Het werd er bepaald niet beter van. Een gemillimeterde baby, wie doet ook zoiets? Ik heb er ook echt spijt van gehad, niet in de laatste plaats omdat ik echt ontzettend veel commentaar kreeg van mensen in onze omgeving. En daarbij groeide zijn haar gewoon weer rechtopstaand terug, dus het had ook totaal geen nut gehad. Inmiddels is zijn haar toch eindelijk gaan liggen, maar wel pas na zijn eerste verjaardag. Hoe dan ook, een baby millimeteren, dat kan ik toch echt niet aanraden.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.