Niet volgens het boekje: ‘Twee weken na de bevalling had ik alweer seks’

23.07.2024 19:00
rollebollen hoge seks-frequentie Beeld: Getty Images

Niet iedereen bewandelt de gebaande paden tijdens de zwangerschap of het moederschap. Sommige vrouwen kiezen er zelfs voor het juist helemaal niet volgens het boekje te doen. Bettina (36) liet het advies om tot zes weken na de bevalling te wachten met seks links liggen en ging er na twee weken al voor.

Bettina (36): “Tijdens mijn zwangerschap was mijn libido hoger dan ooit. Ik heb normaal gesproken al best vaak zin, maar nu kon het niet op. Ik denk dat het door de hormonen kwam. Nog tot een week voor de bevalling had ik seks met mijn man, al zat die buik me wel behoorlijk in de weg.

Fijne bevalling

Ik heb ontzettend geluk gehad met mijn bevalling. Het was een snelle geboorte in een bevalbad, zonder verdere ingrepen of complicaties. Ik ben zelfs niet ingescheurd. Mijn kraamhulp was verbaasd hoe goed het er daar beneden uit zag. “Je bent er echt helemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen, hè?”, riep ze die week nog een paar keer. Natuurlijk had ik die eerste week wel bloedverlies, dat hoort erbij. Mijn kraamhulp had me verteld dat dit nog wel zes weken kon aanhouden, maar na anderhalve week stopte het al.

Lees ook – ‘De eerste keer seks na de bevalling voelde ik me net Madonna: like a virgin’

Na twee weken seks

Na de eerste week kwam ook de zin in seks terug. Ook hierover was de kraamhulp duidelijk geweest: wacht het liefst zes weken. Maar na twee weken konden mijn man en ik ons niet meer inhouden. Mijn man aarzelde nog wel even. “Moeten we dit nou wel doen? Is dit niet gevaarlijk?” Maar ik verzekerde hem dat ik er klaar voor was. Een beetje zeer deed het wel, dus het was een voorzichtige en korte eerste keer, maar desondanks heb ik er nog wel van kunnen genieten. Sindsdien hebben we ons seksleven weer langzaam opgebouwd en al snel voelde het als vanouds.

Reacties

Mijn vriendinnen verklaarden me voor gek toen ze het hoorden. “Jij spoort niet hoor! Ze zeggen toch niet voor niks dat je zes weken moet wachten? Je hebt dan nog een open wond van binnen. Je had allerlei infecties kunnen krijgen”, kreeg ik te horen. Ach, denk ik dan, het is allemaal goed gegaan. Toen ik zes weken na de bevalling een controle bij de verloskundige had, heb ik opgebiecht dat mijn man en ik al intiem waren geweest. Ze moest gniffelen, ze hoorde het wel vaker. En alles zag er gewoon goed uit, niks aan de hand. Mijn vriendinnen hebben allemaal maanden gewacht. Soms zelfs wel langer dan een half jaar. Iedereen moet doen waar-ie zich goed bij voelt, maar zo lang geen seks hebben is niet aan mij besteed. Bij een tweede kind zou ik het zo weer doen.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.