Uit recent Engels onderzoek blijkt dat vrouwen minder vaak zin hebben in sex dan mannen, vooral nadat ze kinderen hebben gekregen. Nogal wiedes, vindt blogger en moeder Julie Scagell.
Lees verder onder de advertentie
‘Dit is het meest voor de hand liggende onderzoek ooit’, schrijft ze op Babble.
Hormonen
‘Er komt zo veel kijken bij het moederschap: het omgaan met hormonen, het geven van borstvoeding en de veranderingen van je lichaam’, gaat Julie verder. ‘En na het maken van lunchpakketjes, doktersbezoeken, het achtervolgen van peuters, huiswerkhulp en koken (tussen miljoenen andere taken door) is het echt geen verrassing dat mama aan het eind van de dag geen zin heeft in sex.’
Het onderzoek (waar bijna 5000 mannen en 7000 vrouwen aan hebben meegewerkt) laat verder zien dat geen zin hebben in sex vaak het gevolg is van vermoeidheid. Vrouwen zouden meer dan mannen stress ervaren door de opvoeding en dus ook vaker moe zijn. Weer zo’n open deur, vindt Julie. ‘Dit betekent niet dat vaders zich niet inzetten voor de kinderen, maar wij vrouwen maken ons nou eenmaal eerder zorgen. Verder speelt de tijd van de maand ook een rol. Oh, en of je partner de vaatwasser na honderd keer vragen al heeft uitgeruimd.’ Tja, na het krijgen van kinderen wordt je libido nu eenmaal beïnvloed. Om dat in te zien heb je echt niet zo’n wetenschappelijk onderzoek nodig, vindt ze.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.