Vakantieblunder: ‘Onze tweeling betrapte ons in de caravan’

22.07.2024 06:00

Het laatste wat je op vakantie wil is stress, maar het gekke is: bij thuiskomst blijkt het juist die verschrikkelijke situatie waar je in geuren en kleuren over vertelt. Want ja, het was om je dood te schamen, maar achteraf gezien mega grappig.

Sorry jongens

Linda (30), moeder van een dochter (12) en zoon (8): “Mijn vader heeft zijn stekje in het zonnige Spanje, en dus brengen we elke zomervakantie door bij ‘Opa Pineda’. Een waar festijn, niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor ons zussen en onze partners. Quality time staat voorop en we hebben alle vrijheid om eropuit te trekken. Op een avond besloten de koppels ouderwets te gaan stappen. Een heuse kroegentocht met shots, foute muziek en vettig eten. We kwamen terug toen de kids al aan het ontbijt zaten; het pretpark opende immers zijn deuren om 09.00 uur. Hoe graag we ook in ons bed wilden stappen, beloofd is beloofd. Met de grootste kater in de Spaanse geschiedenis begaven we ons naar de attracties. Ik was wagenziek op de heenweg, maar de misselijkheid verdween in het park. Tot we in de torenhoge achtbaan stapten en de zenuwen ervoor zorgden dat mijn maag weer in de knoop raakte. Ik probeerde me groot te houden, maar uiteindelijk moest ik mijn ontbijt loslaten. Die ogenschijnlijk oneindige rit duurde slechts een minuut. Eenmaal gestopt, bleek mijn ‘vloeistof’ niet alleen mij te hebben geraakt, maar ook mijn zwager en zelfs mijn eigen kinderen. Met schaamrood op de kaken stapten we uit de karretjes.”

Lees ook – Vakantieblunder: ‘Niemand had zijn knuffel gezien’

Wat valt er nou te lachen?

Sarina, moeder van een dochter (9): “Elk jaar was het vaste prik: onze gezinsvakantie op de camping in Zeeland. Mijn kleine avonturier smeekte echter al jaren om een ‘echte vakantie’ naar het buitenland. Na het horen van talloze positieve verhalen over het kustplaatsje Denia in Spanje, besloten we het roer om te gooien. De vakantie werd zorgvuldig uitgestippeld en het goede nieuws werd tijdens het avondeten gedeeld: we gaan naar Spanje! Onze meid was door het dolle heen en besloot dat ze de taal wilde leren. Dagelijks oefende ze met een app op haar tablet, van woorden tot zinnen. In het vliegtuig probeerde ze haar eerste Spaanse groet uit: ‘Hola!’ Maar haar enthousiasme doofde toen de stewardess haar in het Nederlands antwoordde. Desondanks gaf Kiki de moed niet op. Die avond in een restaurant aan het strand nam ze haar kans waar. ‘Mag ik zelf bestellen?’ Natuurlijk mocht dat! Maar toen ze met overtuiging zei ‘Quiero polla’ (letterlijke vertaling: ik wil pik), keek de ober ons met grote ogen aan en barstte in lachen uit. ‘Ik bestelde toch kip (pollo)?!’ zei Kiki en rende geschrokken weg. Later die avond kwam de ober terug met een ijsje en een gratis snelcursus Spaans, waardoor Kiki uiteindelijk ook weer kon lachen.”

Lees ook – Herkenbare vakantieblunders: ‘Het was die laatste uren ijzig stil in de auto’

Toch een opwindende avond

Zoe, moeder van een dochter (1): “Op de allereerste avond van onze langverwachte vakantie besloten we onze tijd samen af te trappen met een borrel op ons balkon. Mijn partner zat al heerlijk buiten, omringd door borrelhappen, wijn en vlotte deuntjes. Toen ik me bij hem voegde, dacht ik een slimme zet te maken door de schuifdeur dicht te trekken en zo de muggen buiten te houden. Na een gezellige avond gevuld met spelletjes en diepgaande gesprekken, wilden we ons feestje naar binnen verplaatsen. Toen ik de schuifdeur probeerde te openen, lukte dit niet. Eerst dacht ik nog dat ik te diep in het glaasje had gekeken, maar wat ik ook probeerde, ik kreeg de deur met geen mogelijkheid open. Mijn partner deed ook een poging, maar gaf het na flink wat duwen, trekken en schelden op. Wat bleek? Eenmaal helemaal dicht, kon de schuifdeur niet meer open. Noodgedwongen schreeuwden we, als een stel malloten, naar voorbijgangers om hulp. Te midden van deze, achteraf gezien, komische scène viel het ons pas echt op hoe gebrekkig het Engels van onze medevakantiegangers was. Dit maakte het tafereel alleen maar absurder, maar we hoopten dat iemand genoeg Engels machtig was om de receptie te alarmeren. Met handen en voeten kwamen we gelukkig ver.”

Lees ook – Campingblunder: ‘De hele vloer van de caravan was aan gort’

Panische partycrashers

Fieke, moeder van twee zoons (10): “Het hele gezin trok naar de gezellige camping in Friesland. Onze kinderen sloten snel vriendschap met een ander groot gezin op de camping en al snel ontstond het idee voor een slaapfeest. Een paar dagen later sliepen onze kinderen bij hun nieuwe vrienden, terwijl mijn partner en ik de caravan voor onszelf hadden. Een idyllische zomeravond, een borrelplank, een wijntje en wat muggenkaarsen zorgden voor de juiste sfeer. In bed genoten we van elkaars gezelschap, tot plotseling een geschrokken stemmetje riep: ‘Mama?!?’ Onze tweeling staarde ons met grote ogen aan. Geschrokken trokken we het laken over ons heen. ‘Huh, we hoorden jullie niet binnenkomen?’ Bleek dat de kids door de vader van hun vakantievrienden waren teruggebracht. Met een vleugje heimwee wilden ze toch liever bij papa en mama zijn. Een paar keer kloppen en geen gehoor (maar waarschijnlijk wel geluid) stelden de vader voor het later weer te proberen. Maar de kids wilden niet wachten en stormden de camper binnen. Mijn man, gehuld in een huisjas, bedankte de vader in de voortent, terwijl ik, nadat ik het T-shirt van mijn man over mijn hoofd had getrokken, de kinderen bij me in bed nam en kalmeerde. Ons romantische avondje in duigen.”

Deze verhalen staan in de nieuwste Kek Mama special.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.