Vakantieblunder: Er zat een gapend gat in mijn bikinibroek, een string had meer verhuld’

29.07.2024 06:00

Het laatste wat je op vakantie wil is stress, maar het gekke is: bij thuiskomst blijkt het juist die verschrikkelijke situatie waar je in geuren en kleuren over vertelt. Want ja, het was om je dood te schamen, maar achteraf gezien mega grappig.

Gouden reistip

Romy, moeder van een zoon (2): “Onze allereerste gezinsvakantie naar het buitenland bracht ons naar het zonnige Griekenland, waar we volop genoten van het eilandleven. We vulden onze dagen met dorpjes verkennen, verse vis proeven en ontspannen. In het appartementencomplex had onze kleine man zijn eigen kamer, waardoor de nachten wat spannender waren. Na de gebroken nachten en vele sprongetjes konden we eindelijk ook wat quality time beleven en de vakantievlam aanwakkeren. We waren goed voorbereid: voor onze reis pakten we niet alleen speelgoed in voor de kleine, maar ook voor onszelf. Op de heenweg (ver)stopten we onze seksspeeltjes in onze grote koffer. Deze moesten op de terugweg plaatsmaken voor het handgemaakte servies en de flessen olijfolie die we op de kop hadden getikt. We stopten onze sexy gadgets in de rugzak die meeging als handbagage. Eenmaal door de scanner, werd onze bagage eruit gevist en grondig onder de loep genomen. Mijn vrouw keek me zenuwachtig aan en ook ik voelde de bui hangen. De douanemedewerker hield eerst een koptelefoon in de lucht. Pfew, dacht ik. Maar toen vervolgde hij het onderzoek met een vibrator, trillend ei en dildo. Andere reizigers genoten mee van onze rugzak-inhoud. Onze tip? Deponeer je privéuitrustig altijd in je ruimbagage.”

Lees ook – ‘Op feestjes vertellen mensen me welke seksspeeltjes zij gebruiken’

Met de billen bloot

Yvon (42), moeder van drie dochters (14, 12 en 3): “Na mijn scheiding boekte ik een vakantie met mijn twee meiden en hun beste vriendin. Bij aankomst, midden in de nacht, snel tandenpoetsen en slapen. De volgende ochtend opende ik de gordijnen en zag in de verte een enorme ronde bal. ‘Meiden’, zei ik vastberaden, ‘wat die ronde bal ook is, als we ’m tegenkomen, gaan we ervoor.’ Onze dagen vulden zich met strand- en stadsuitstapjes, ontspanning bij het zwembad en ijsjes eten. Voor het grote uitstapje waren de meiden het snel eens: het waterpretpark stond met stip op nummer één. Op weg naar het park werd de opwinding groter naarmate ‘de bol’ dichterbij kwam. Het bleek de hoogste glijbaan van het park te zijn. Na een flinke klim voelden we de zenuwen opspelen. ‘Meiden, we hadden een deal. Kom, wij gaan als eerste’, moedigde ik mijn oudste dochter aan. De cabine met de vloer die onder je voeten verdwijnt, bracht ons met een razende snelheid naar beneden. Toen we verder liepen om patatjes te eten, werd ik vreemd nagekeken. ‘Meiden, ga zitten, ik bestel’, zei ik en liep weg. Meteen hoorde ik: ‘MAM! KOM TERUG!’ Er bleek een gapend gat in mijn bikinibroek te zitten. Nee echt, een string had meer verhuld.”

Lees ook – Chiara: ‘Laptop? Check! Koptelefoon? Check! Schone string? Yes!’

Spotgoedkope tapas

Joyce (34) moeder van twee zoons (4 en 7) en een dochter (1): “Ik beviel eind juni, vlak voor de zomervakantie. Een trip naar het buitenland of een week op de camping zag ik niet zitten, dus besloten mijn man en ik om de zomer te vieren in eigen land. We bezochten iedere week een andere plek, en deze keer reden we naar Rockanje voor een dagje strand. Terwijl de mannen zich vermaakten in het zand, zocht ik met de kleine de schaduw op. Het was een gezellige dag en om deze goed af te sluiten, stelde ik voor om in het centrum te dineren. In een restaurant genoten we van tapas, waarna de jongens een heerlijk ijsje kregen. Plotseling merkte ik op dat de kleine meid een vieze luier had. ‘Neem jij de jongens alvast mee naar de auto? Verschoon ik haar luier en kom ik eraan’, stelde ik voor. Nadat we de kinderen naar bed hadden gebracht, ploften we neer op de bank. ‘Hoeveel heb je uiteindelijk afgerekend?’ vroeg ik uit nieuwsgierigheid. Zijn verwarde blik sprak boekdelen: ‘Huh, jij zou toch afrekenen?’ Zo snel mogelijk belde ik het restaurant, legde ik de situatie uit en vroeg of ze een factuur konden sturen om deze komische verwarring op te lossen.”

Lees ook – No way: jullie zouden de oppas nooit 183,95 betalen

De humor van het universum

Tyra (30), stiefmoeder van twee: “Mijn vriend, gezegend met twee kinderen uit zijn vorige relatie – een dochter van 12 en een zoon van 8 – ontving een uitnodiging voor de bruiloft van zijn broer in Luxemburg. Alsof dat niet spannend genoeg was, viel het hele festijn midden in de zomervakantie. Dus zonder blikken of blozen tackelden we dit logistieke meesterwerkje door een paar extra vakantiedagen aan het huwelijksweekend te plakken. Een strategie bedacht met militaire precisie: de kids vijf dagen bij ons, daarna vijf dagen bij zijn ex-vrouw en haar nieuwe vlam, die ook waren genodigd en met wie wij het prima kunnen vinden. Na een turbulente familiebijeenkomst en een verblijf op een kindercamping, boekten we een spahotel met een suite die menig liefdesfilm niet zou misstaan. De camera, oorspronkelijk ingezet voor bruilofts- en vakantiefoto’s, ontpopte zich tot onverwacht veelzijdig gereedschap. Ondanks onze zorgvuldige controles, ontdekten we dat de privéfoto’s en de kiekjes met de kids niet langer keurig op afzonderlijke USB-sticks stonden. Er ontstond een ongemakkelijke situatie waarin we stamelend aan opa en oma probeerden uit te leggen hoe vakantiepret en foto’s die makkelijk in een pornografisch blad hadden kunnen staan zich plotseling op dezelfde digitale locatie bevonden. Gelukkig waren de kinderen toen niet thuis!”

Deze verhalen staan in de nieuwste Kek Mama special.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.